Etusivu » Blogi
Blogi / 20.07.2018 10:01

Onko liikennesääntöjen noudattaminen ylivoimaista?

Logistian risteys on yksi Kauhajoen liikenteen ongelmapaikkoja turvallisuudenkin osalta.

Liikenteessä liikkumiseen on luotu yhteiset säännöt, joita jokaisen tulee noudattaa. Käytännössä se vain näyttää joillekin olevan kovin vaikeaa.

Useamman kerran on risteyksissä tullut tilanteita, joissa ei liikennesäännöistä ole tietoakaan. Väistämissäännöt tuntuvat olevan kateissa aika monelta.

Oma lukunsa ovat kaaharit, joita näin kesäaikaan on runsaasti liikkeellä. Rahikkatie ja Päntäneentie ovat suosittuja kiihdytyssuoria, joilla poliisi on mitannut aikamoisia ylinopeuksia. Viimeksi Päntäneentiellä 80:n rajoitusalueella 159.

Vauhdikkaaseenkin ajamiseen on Kauhajoella laillisiakin paikkoja. Sotkassa on suljetut radat niin autoille kuin moottoripyörille. Yhteys vain niitä ylläpitäviin seuroihin, niin varmasti ajomahdollisuus löytyy. Siellä ajaminen on paljon halvempaa kuin isojen sakkojen maksaminen.

Erityiset harrastusradat ovat paikkoja, joissa oikeanlaista, hallittua ajotapaa voi opetella. Uusin tällainen on Aronkylässä, jossa pääsee kokeilemaan mönkijällä ajamista. Siitä voi sitten edetä vaikkapa speedway- taikka kartingradalle. Yleiset tiet eivät ole kiihdytys- tai ralliratoja.

Turvallista liikkumista kaikille!

Päivi Lahti-Kuusisto

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »