Etusivu » Blogi
Blogi / 21.12.2018 22:45

Joulu antaa tarpeellisen hengähdystauon

Jos emme luota Jumalan johdatukseen ja toisiin ihmisiin, elämää on silloin kovin raskasta kulkea eteenpäin, kun meiltä puuttuu kompassi ja matkakumppanit.

Yhteiskunnallisessa keskustelussa päättäjät korostavat usein henkisiä arvoja - yhteisöllisyyttä, aikaa perheelle ja läheisille. Arvopuhe on kuitenkin ristiriitaista, kun sitä vertaa ihmisten arjen kokemuksiin.

Arkielämä tuntuu tänään olevan säntäilyä paikasta toiseen työn, harrastusten ja velvoitteiden sekä taloudellisen tuloksen tekemisen perässä. Olemme jatkuvasti tavoitettavissa puhelimella, sähköpostilla tai somella työ- ja harrastusasioissa. Maailmakin tuntuu muuttuvan koko ajan epävarmempaan suuntaan. Yhä useammin tuntuu siltä, että elämä on lähes hallitsematonta kaaosta, minkä tahdissa pysyy paikoillaan vain, jos juoksee entistä lujemmin tai hyppää muita korkeammalle.

Joulunpyhien osuminen ensi viikon alkuun antaa monelle tarpeellisen hengähdystauon. Toivon mukaan voimme pyhinä myös pohtia omia ja yhteisiä arvojamme. Mitkä ovat ne suomalaisille tärkeät arvot? Itse ajattelen, että ydinarvo on luottamus.

Luottamus. Jos emme luota Jumalan johdatukseen ja toisiin ihmisiin, elämää on silloin kovin raskasta kulkea eteenpäin, kun meiltä puuttuu kompassi ja matkakumppanit. Kun olemme rehellisiä toisillemme ja luotamme toisiimme, voimme yhdessä saavuttaa ja toteuttaa suuriakin tavoitteita. Siksi luottamuksen rakentaminen ja vaaliminen omassa elämässä ja muussakin toiminnassa on tärkeää, sillä silloin edistämme niin omaa kuin toistenkin onnea ja menestystä.

Hyvää Joulua!

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Lue lisää »

Blogi