Etusivu » Blogi
Blogi / 20.02.2019 11:22

Luotettava kumppani on kuin kallio

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Suomalaista yhteiskunnallista ja mediassa käytävää keskustelua vaivaa jonkinlainen yksimielisyyden pakko. Jos esität valtavirrasta poikkeavan näkemyksen tai teet poliittisesti erilaisen esityksen kuin virkamiehet ovat tehneet, sinut leimataan häiriköksi tai sinut työnnetään syrjään.

Mihin on kadonnut aito arvostus toisenlaisia näkemyksiä ja arvoja kohtaan? Eikö ihminen, joka tuo selkeästi esiin omat arvonsa, periaatteensa ja on niille uskollinen – pitää ja tekee, mitä lupaa; ansaitse meidän kaikkien kunnioituksen? Itse koen, että arvoistaan, periaatteistaan ja uskollisuudestaan kiinni pitävä ihminen on luotettava kumppani – kallio, joka ei sanoistaan ja teoistaan horju. Myös yhteistyötä on tällaisen ihmisen kanssa helppo tehdä, vaikka emme olisi kaikista asioista samaa mieltä. Näkökulmien välillä voidaan taittaa peistä, mutta kun yhteinen näkemys löytyy, mennään eteenpäin kohti yhteistä tavoitetta. Ja jokainen osapuoli voi luottaa siihen, että kaikki ovat tavoitteisiin sitoutuneita.

Suomi, kunnat, muut yhteisöt, yritykset ja työpaikat tarvitsevat näitä ihmisiä niin päättäjiksi kuin tekijöiksi ja sillanrakentajiksi.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus