Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 14.10.2018 16:45

Vuorelan maalauksia Hella-galleriassa

Eine Vuorelan oma suosikki Hella-galleriassa olevista maalauksista on oikealla puolella oleva Päivä pulkassa, missä on kuvattuna vanha mummo siivouksen keskellä.

Eveliina Mäki, teksti ja kuva

Hella-galleriassa on lokakuun loppuun asti esillä Eine Vuorelan taidenäyttely Matkan varrelta. Nimensä mukaan esillä oleva taide on matkan varrelta eli teoksia on useammalta vuosikymmeneltä. Näyttelyssä on öljyväritöiden lisäksi esillä Vuorelan tekemiä hitsaustöitä.

Vuorela on alun perin lähtöisin Kainuusta, mutta 18-vuotiaana hän pakkasi kassin ja muutti Helsinkiin. Kauhajoki on hänelle rakas kaupunki, sillä edesmennyt puoliso oli kauhajokinen. Hän viettää mielellään vapaa-aikaansa Kauhajoella tyttärensä luona.

– Hella-gallerian valaistus on hyvin otollinen taidenäyttelylle, joten tämä on hyvä paikka pitää näyttely, hän kehuu.

Vuorelalle on tärkeää, että hänen maalauksissaan näkyy siveltimen jälki. Hän ei pidä turhan siloitellusta tyylistä. Nykyään hän ei enää maalaa, ja öljyvärinsäkin hän on lahjoittanut seuraavalle taiteilijalle. Ennen hän maalasi paljon myös muotokuvia tilauksesta.

Näyttelyssä olevista töistä hänen lempityönsä on Päivä pulkassa.

– Minusta tuntuu, ettei vanhoja ihmisiä kuvata taiteessa usein. Siitä sainkin idean tähän maalaukseen, tahdoin maalata mummon, Vuorela kertoo maalauksen synnystä.

Juttu on julkaistu Kauhajoki-lehdessä 12.10.2018.

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »