Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 14.10.2018 16:45

Vuorelan maalauksia Hella-galleriassa

Eine Vuorelan oma suosikki Hella-galleriassa olevista maalauksista on oikealla puolella oleva Päivä pulkassa, missä on kuvattuna vanha mummo siivouksen keskellä.

Eveliina Mäki, teksti ja kuva

Hella-galleriassa on lokakuun loppuun asti esillä Eine Vuorelan taidenäyttely Matkan varrelta. Nimensä mukaan esillä oleva taide on matkan varrelta eli teoksia on useammalta vuosikymmeneltä. Näyttelyssä on öljyväritöiden lisäksi esillä Vuorelan tekemiä hitsaustöitä.

Vuorela on alun perin lähtöisin Kainuusta, mutta 18-vuotiaana hän pakkasi kassin ja muutti Helsinkiin. Kauhajoki on hänelle rakas kaupunki, sillä edesmennyt puoliso oli kauhajokinen. Hän viettää mielellään vapaa-aikaansa Kauhajoella tyttärensä luona.

– Hella-gallerian valaistus on hyvin otollinen taidenäyttelylle, joten tämä on hyvä paikka pitää näyttely, hän kehuu.

Vuorelalle on tärkeää, että hänen maalauksissaan näkyy siveltimen jälki. Hän ei pidä turhan siloitellusta tyylistä. Nykyään hän ei enää maalaa, ja öljyvärinsäkin hän on lahjoittanut seuraavalle taiteilijalle. Ennen hän maalasi paljon myös muotokuvia tilauksesta.

Näyttelyssä olevista töistä hänen lempityönsä on Päivä pulkassa.

– Minusta tuntuu, ettei vanhoja ihmisiä kuvata taiteessa usein. Siitä sainkin idean tähän maalaukseen, tahdoin maalata mummon, Vuorela kertoo maalauksen synnystä.

Juttu on julkaistu Kauhajoki-lehdessä 12.10.2018.

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus