Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 14.10.2018 16:45

Vuorelan maalauksia Hella-galleriassa

Eine Vuorelan oma suosikki Hella-galleriassa olevista maalauksista on oikealla puolella oleva Päivä pulkassa, missä on kuvattuna vanha mummo siivouksen keskellä.

Eveliina Mäki, teksti ja kuva

Hella-galleriassa on lokakuun loppuun asti esillä Eine Vuorelan taidenäyttely Matkan varrelta. Nimensä mukaan esillä oleva taide on matkan varrelta eli teoksia on useammalta vuosikymmeneltä. Näyttelyssä on öljyväritöiden lisäksi esillä Vuorelan tekemiä hitsaustöitä.

Vuorela on alun perin lähtöisin Kainuusta, mutta 18-vuotiaana hän pakkasi kassin ja muutti Helsinkiin. Kauhajoki on hänelle rakas kaupunki, sillä edesmennyt puoliso oli kauhajokinen. Hän viettää mielellään vapaa-aikaansa Kauhajoella tyttärensä luona.

– Hella-gallerian valaistus on hyvin otollinen taidenäyttelylle, joten tämä on hyvä paikka pitää näyttely, hän kehuu.

Vuorelalle on tärkeää, että hänen maalauksissaan näkyy siveltimen jälki. Hän ei pidä turhan siloitellusta tyylistä. Nykyään hän ei enää maalaa, ja öljyvärinsäkin hän on lahjoittanut seuraavalle taiteilijalle. Ennen hän maalasi paljon myös muotokuvia tilauksesta.

Näyttelyssä olevista töistä hänen lempityönsä on Päivä pulkassa.

– Minusta tuntuu, ettei vanhoja ihmisiä kuvata taiteessa usein. Siitä sainkin idean tähän maalaukseen, tahdoin maalata mummon, Vuorela kertoo maalauksen synnystä.

Juttu on julkaistu Kauhajoki-lehdessä 12.10.2018.

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »