Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 07.11.2018 12:16

Pro Kauhajoki -mitali Ne on -teatterille

Ne on -teatterin väki vastaanotti Pro Kauhajoki -mitalin Kauhajoen 150-vuosijuhlaseminaarin aluksi.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Ne on -teatteri pokkasi perjantaina Pro Kauhajoki -mitalin kaupunginvaltuuston juhlakokouksessa. Mitalin saajan valitsi Kauhajoen hyvinvointijohtokunta. Saajaksi oli määritetty yhteisö tai yhdistys, joka on merkittävästi vaikuttanut kaupungin kulttuuri- ja muun sivistystoiminnan edistämiseen tai on merkittävästi ansioitunut maakunnan ja/tai koko maan sivistyselämässä.

Ne on -teatterin sihteeri Pirita Kuru sanoo itsekin miettineensä kulttuuritoimijoiden palaverissa, että kyllähän heidän ryhmänsä täyttäisi asetetut vaatimukset. Silti palkinto tuli yllätyksenä. Ryhmäläiset ehtivät viime tingassa noutamaan mitalin ennen perjantaisen näytöksen alkua.

Puheenjohtaja Tiina Latva-Krekola aprikoi kiitospuheessaan, että kuinkahan he saavat illan näytöksen vietyä läpi.

– Olemme kunniakkaassa seurassa, kun katsoo edellisen mitalin saajien listaa, hän totesi.

Pro Kauhajoki -mitali on myönnetty 13 kertaa ja vain kerran aiemmin sen on saanut ryhmä. Vuonna 1994 se myönnettiin veteraanien perinnetalon toteuttajille. Mitalia on jaettu vuodesta 1993, epäsäännöllisin välein.

Jäseniä Ne on -teatterissa on nelisenkymmentä, joista noin puolet toimii aktiivisesti. Teatteri on ollut toiminnassa vuodesta 1997.

Lue aiheesta enemmän 7.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »