Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 07.11.2018 12:16

Pro Kauhajoki -mitali Ne on -teatterille

Ne on -teatterin väki vastaanotti Pro Kauhajoki -mitalin Kauhajoen 150-vuosijuhlaseminaarin aluksi.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Ne on -teatteri pokkasi perjantaina Pro Kauhajoki -mitalin kaupunginvaltuuston juhlakokouksessa. Mitalin saajan valitsi Kauhajoen hyvinvointijohtokunta. Saajaksi oli määritetty yhteisö tai yhdistys, joka on merkittävästi vaikuttanut kaupungin kulttuuri- ja muun sivistystoiminnan edistämiseen tai on merkittävästi ansioitunut maakunnan ja/tai koko maan sivistyselämässä.

Ne on -teatterin sihteeri Pirita Kuru sanoo itsekin miettineensä kulttuuritoimijoiden palaverissa, että kyllähän heidän ryhmänsä täyttäisi asetetut vaatimukset. Silti palkinto tuli yllätyksenä. Ryhmäläiset ehtivät viime tingassa noutamaan mitalin ennen perjantaisen näytöksen alkua.

Puheenjohtaja Tiina Latva-Krekola aprikoi kiitospuheessaan, että kuinkahan he saavat illan näytöksen vietyä läpi.

– Olemme kunniakkaassa seurassa, kun katsoo edellisen mitalin saajien listaa, hän totesi.

Pro Kauhajoki -mitali on myönnetty 13 kertaa ja vain kerran aiemmin sen on saanut ryhmä. Vuonna 1994 se myönnettiin veteraanien perinnetalon toteuttajille. Mitalia on jaettu vuodesta 1993, epäsäännöllisin välein.

Jäseniä Ne on -teatterissa on nelisenkymmentä, joista noin puolet toimii aktiivisesti. Teatteri on ollut toiminnassa vuodesta 1997.

Lue aiheesta enemmän 7.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus