Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 07.11.2018 12:16

Pro Kauhajoki -mitali Ne on -teatterille

Ne on -teatterin väki vastaanotti Pro Kauhajoki -mitalin Kauhajoen 150-vuosijuhlaseminaarin aluksi.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Ne on -teatteri pokkasi perjantaina Pro Kauhajoki -mitalin kaupunginvaltuuston juhlakokouksessa. Mitalin saajan valitsi Kauhajoen hyvinvointijohtokunta. Saajaksi oli määritetty yhteisö tai yhdistys, joka on merkittävästi vaikuttanut kaupungin kulttuuri- ja muun sivistystoiminnan edistämiseen tai on merkittävästi ansioitunut maakunnan ja/tai koko maan sivistyselämässä.

Ne on -teatterin sihteeri Pirita Kuru sanoo itsekin miettineensä kulttuuritoimijoiden palaverissa, että kyllähän heidän ryhmänsä täyttäisi asetetut vaatimukset. Silti palkinto tuli yllätyksenä. Ryhmäläiset ehtivät viime tingassa noutamaan mitalin ennen perjantaisen näytöksen alkua.

Puheenjohtaja Tiina Latva-Krekola aprikoi kiitospuheessaan, että kuinkahan he saavat illan näytöksen vietyä läpi.

– Olemme kunniakkaassa seurassa, kun katsoo edellisen mitalin saajien listaa, hän totesi.

Pro Kauhajoki -mitali on myönnetty 13 kertaa ja vain kerran aiemmin sen on saanut ryhmä. Vuonna 1994 se myönnettiin veteraanien perinnetalon toteuttajille. Mitalia on jaettu vuodesta 1993, epäsäännöllisin välein.

Jäseniä Ne on -teatterissa on nelisenkymmentä, joista noin puolet toimii aktiivisesti. Teatteri on ollut toiminnassa vuodesta 1997.

Lue aiheesta enemmän 7.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »