Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 07.11.2018 12:16

Pro Kauhajoki -mitali Ne on -teatterille

Ne on -teatterin väki vastaanotti Pro Kauhajoki -mitalin Kauhajoen 150-vuosijuhlaseminaarin aluksi.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Ne on -teatteri pokkasi perjantaina Pro Kauhajoki -mitalin kaupunginvaltuuston juhlakokouksessa. Mitalin saajan valitsi Kauhajoen hyvinvointijohtokunta. Saajaksi oli määritetty yhteisö tai yhdistys, joka on merkittävästi vaikuttanut kaupungin kulttuuri- ja muun sivistystoiminnan edistämiseen tai on merkittävästi ansioitunut maakunnan ja/tai koko maan sivistyselämässä.

Ne on -teatterin sihteeri Pirita Kuru sanoo itsekin miettineensä kulttuuritoimijoiden palaverissa, että kyllähän heidän ryhmänsä täyttäisi asetetut vaatimukset. Silti palkinto tuli yllätyksenä. Ryhmäläiset ehtivät viime tingassa noutamaan mitalin ennen perjantaisen näytöksen alkua.

Puheenjohtaja Tiina Latva-Krekola aprikoi kiitospuheessaan, että kuinkahan he saavat illan näytöksen vietyä läpi.

– Olemme kunniakkaassa seurassa, kun katsoo edellisen mitalin saajien listaa, hän totesi.

Pro Kauhajoki -mitali on myönnetty 13 kertaa ja vain kerran aiemmin sen on saanut ryhmä. Vuonna 1994 se myönnettiin veteraanien perinnetalon toteuttajille. Mitalia on jaettu vuodesta 1993, epäsäännöllisin välein.

Jäseniä Ne on -teatterissa on nelisenkymmentä, joista noin puolet toimii aktiivisesti. Teatteri on ollut toiminnassa vuodesta 1997.

Lue aiheesta enemmän 7.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Lue lisää »

Blogi