Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 02.12.2018 03:01

Erilainen joulukonsertti pääkirkossa

Kauhajoen kirkko on päivän konsertin näyttämö.

Kauhajoen pääkirkossa on sunnuntaina luvassa monipuolista taiturointia, sillä silloin siellä esiintyvät Meidän joulu -konsertissa ammattimuusikot Teppo Ali-Mattila, Markus Ketola ja Ralf Nyqvist, laulaja Hannu Panula, kontrabasisti Vesa Ojaniemi, Panula-opiston opettajien jousikvartetti, Panula-opiston nuoria muusikoita sekä Romuald Podlesnyn johtama Kauhajoen Kamarikuoro.

– Tähän asti minulla on ollut ilo tuoda jostain ulkopuolelta artisteja, mutta nyt käännetään pakka siihen malliin, että teemme ja näytämme yhdessä, miten paljon osaamista on suhteellisen pienellä paikkakunnalla (Kauhajoella), mietti Markus Ketola.

Meidän joulu on osa hänen ideoimaa konserttisarjaa, jonka avaustilaisuus oli keväällä Kauhajoella ollut Club For Five + Markus Ketola Quartet -konsertti. Ketola toimii Suomen Kulttuurirahaston tukeman konserttisarjan tuottajana.

– Meidän joulu liittyy Kauhajoen 150-vuotisjuhlateemaan.

Jazz & Blues Club Kauhajoki on konsertin yhteistyökumppani.

– Olemme paikallisesti mukana vähän kuin apupyörinä Ketolalle. Se on mahtava asia, että hän haluaa tuottaa tänne synnyinkuntaansa merkittäviä konsertteja. Tämän tilaisuuden onnistuminen vaikuttaa siihen, mitä voimme jatkossa järjestää. Vaikka mukana ovat Ketola, Nyqvist ja Ali-Mattila, ei kyseessä ole kolmen tähden esiintyminen, vaan monipuolisessa tapahtumassa esiintyy noin 40 tähteä, korosti yhdistyksen aktiivi Mikko Yli-Pentilä.

Lue aiheesta enemmän 28.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »