Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 02.12.2018 03:01

Erilainen joulukonsertti pääkirkossa

Kauhajoen kirkko on päivän konsertin näyttämö.

Kauhajoen pääkirkossa on sunnuntaina luvassa monipuolista taiturointia, sillä silloin siellä esiintyvät Meidän joulu -konsertissa ammattimuusikot Teppo Ali-Mattila, Markus Ketola ja Ralf Nyqvist, laulaja Hannu Panula, kontrabasisti Vesa Ojaniemi, Panula-opiston opettajien jousikvartetti, Panula-opiston nuoria muusikoita sekä Romuald Podlesnyn johtama Kauhajoen Kamarikuoro.

– Tähän asti minulla on ollut ilo tuoda jostain ulkopuolelta artisteja, mutta nyt käännetään pakka siihen malliin, että teemme ja näytämme yhdessä, miten paljon osaamista on suhteellisen pienellä paikkakunnalla (Kauhajoella), mietti Markus Ketola.

Meidän joulu on osa hänen ideoimaa konserttisarjaa, jonka avaustilaisuus oli keväällä Kauhajoella ollut Club For Five + Markus Ketola Quartet -konsertti. Ketola toimii Suomen Kulttuurirahaston tukeman konserttisarjan tuottajana.

– Meidän joulu liittyy Kauhajoen 150-vuotisjuhlateemaan.

Jazz & Blues Club Kauhajoki on konsertin yhteistyökumppani.

– Olemme paikallisesti mukana vähän kuin apupyörinä Ketolalle. Se on mahtava asia, että hän haluaa tuottaa tänne synnyinkuntaansa merkittäviä konsertteja. Tämän tilaisuuden onnistuminen vaikuttaa siihen, mitä voimme jatkossa järjestää. Vaikka mukana ovat Ketola, Nyqvist ja Ali-Mattila, ei kyseessä ole kolmen tähden esiintyminen, vaan monipuolisessa tapahtumassa esiintyy noin 40 tähteä, korosti yhdistyksen aktiivi Mikko Yli-Pentilä.

Lue aiheesta enemmän 28.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »