Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 28.12.2018 11:46

Nummirock julkisti nimekkäitä esiintyjiä

Children of Bodomin solisti-kitaristi Alexi Laihoa pidetään yhtenä maailman parhaista metallimusiikkikitaristeista.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva

Kauhajoen suurimpiin vuosittaisiin tapahtumiin lukeutuva Nummirock-musiikkifestivaali julkisti joulukuussa kymmenisen ensi juhannuksen esiintyjää. Nimekkäimpiä ovat 1990-luvulla perustetut Children Of Bodom, Hypocrisy ja Soilwork, jotka kaikki ovat rankempien metallimusiikkityylien edustajia.

– Nummirockissa esiintyy kesällä todennäköisesti yksi tai muutama muu noiden kanssa samaa luokkaa oleva yhtye, mainitsi Nummirockin promoottori Tero Viertola.

Ruotsalaisbändeistä Hypocrisy on esiintynyt Nummirockissa aiemmin 2006 ja Soilwork 2013. Keväällä levyn julkaisevalle suomalaiselle Children Of Bodomille kyseessä on kuudes juhannuskeikka Nummijärvellä. Neuvottelut isojen bändien keikoista ovat usein isotöisiä.

– Ensi vuoden bändikattausta aloimme rakentaa jo varhaisessa vaiheessa 2018 eli yhden festivaalin kanssa tehdään töitä lähes puolitoista vuotta. Hypocrisyn ja Soilworkin keikat vahvistuivat huhtikuussa.

Nummirockin järjestää Nummijärven Maatalousjärjestö ry. Tapahtumaa on pohdittu jo yli 20 ihmisen voimin.

– Rokkikokouksissa on ollut mukana eri osa-alueista vastaavia ihmisiä. Talkoolaisvärväyksen aloitamme alkuvuodesta, sillä viime juhannukseksi ei heitä meinannut löytyä tarpeeksi. Mietimme nyt seuroja, joukkueita, ryhmiä ja yhdistyksiä, jotka voisivat innostua talkoisiin. Tapahtuman aikana tehdään noin 600-700 työvuoroa, Viertola sanoi.

Juttu on kokonaisuudessaan luettavissa 28.12.2018 julkaistusta Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »