Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 31.12.2018 12:14

Jenni Mäkirannan novelli oli ykkönen

Kauhajoen yläkoulun, kirjaston ja kirjailija Henry Ahon (keskellä) järjestämässä novellikilpailussa palkittiin Rasmus Virtanen, Edwin Syrjälä, Olivia Eklund ja Jenni Mäkiranta.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Kauhajoen kirjasto, yläkoulu ja kirjailija Henry Aho järjestivät novellinkirjoituskilpailun syksyllä Koulukeskuksen kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille. Aiheena oli Kauhajoen 150-juhlavuoteen liittyen kotiseutu, mutta tyylilaji voi olla mikä tahansa; fakta, fiktio tai fantasia.

Kilpailu oli osa pakollisia äidinkielen kursseja. Äidinkielenopettajat Elisa Kivipelto, Merja Kauppinen ja Tiina Mäkelä sanovat, että osallistujia olisi ollut vähemmän, jos osallistuminen olisi ollut vapaaehtoista. Nyt opettajat valitsivat 50 mielestään parasta novellia Henry Ahon luettavaksi ja arvosteltavaksi.

– Taso oli vaihteleva. Oli todella hyviä ja viimeisteltyjä, mutta myös lyhyitä ja suppeita, he sanovat.

Voittaja erottui

Kisan voittajaksi valikoitui yhdeksäsluokkalainen Jenni Mäkirannan nykyajan netti- ja somemaailmaan sijoittuva novelli.

– Tarina kertoo nykyajasta, sen ulkonäköpaineista ja internetin hyvistä ja huonoista puolista. Lisäksi mukana kertomuksessa on kateus, jota usein niin kutsutut kaverit kokevat, jos joku menestyy. Lisäksi tarina kertoo haaveista olla kuuluisa. Tai ei niinkään kuuluisan henkilön haaveista kuin hänen kavereidensa. Moni havittelee kuuluisuutta, vaikka itse asiassa se ei ole lainkaan kivaa. Erittäin hyvin tehty hieno novelli. Erottui selvästi muista, kehuu Aho.

Koko juttu on luettavissa 19.12.2018 julkaistusta Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus