Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 31.12.2018 12:14

Jenni Mäkirannan novelli oli ykkönen

Kauhajoen yläkoulun, kirjaston ja kirjailija Henry Ahon (keskellä) järjestämässä novellikilpailussa palkittiin Rasmus Virtanen, Edwin Syrjälä, Olivia Eklund ja Jenni Mäkiranta.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Kauhajoen kirjasto, yläkoulu ja kirjailija Henry Aho järjestivät novellinkirjoituskilpailun syksyllä Koulukeskuksen kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille. Aiheena oli Kauhajoen 150-juhlavuoteen liittyen kotiseutu, mutta tyylilaji voi olla mikä tahansa; fakta, fiktio tai fantasia.

Kilpailu oli osa pakollisia äidinkielen kursseja. Äidinkielenopettajat Elisa Kivipelto, Merja Kauppinen ja Tiina Mäkelä sanovat, että osallistujia olisi ollut vähemmän, jos osallistuminen olisi ollut vapaaehtoista. Nyt opettajat valitsivat 50 mielestään parasta novellia Henry Ahon luettavaksi ja arvosteltavaksi.

– Taso oli vaihteleva. Oli todella hyviä ja viimeisteltyjä, mutta myös lyhyitä ja suppeita, he sanovat.

Voittaja erottui

Kisan voittajaksi valikoitui yhdeksäsluokkalainen Jenni Mäkirannan nykyajan netti- ja somemaailmaan sijoittuva novelli.

– Tarina kertoo nykyajasta, sen ulkonäköpaineista ja internetin hyvistä ja huonoista puolista. Lisäksi mukana kertomuksessa on kateus, jota usein niin kutsutut kaverit kokevat, jos joku menestyy. Lisäksi tarina kertoo haaveista olla kuuluisa. Tai ei niinkään kuuluisan henkilön haaveista kuin hänen kavereidensa. Moni havittelee kuuluisuutta, vaikka itse asiassa se ei ole lainkaan kivaa. Erittäin hyvin tehty hieno novelli. Erottui selvästi muista, kehuu Aho.

Koko juttu on luettavissa 19.12.2018 julkaistusta Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Lue lisää »

Blogi