Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 10.01.2019 15:36

Ex-opiskelijat kävivät lukiolla kertomassa jatko-opinnoistaan

Parikymmentä Kauhajoen lukion ex-opiskelijaa kävi kertomassa nykylukiolaisille jatko-opinnoistaan ja elämästään lukion jälkeen.

Reetta Pitkäkoski, teksti ja kuva

Lukiolaisten paluu arkeen sujui maanantaina mukavissa merkeissä, kun he saivat vieraakseen parisenkymmentä koulun entistä opiskelijaa. Entiset opiskelijat tulivat kertomaan lukiolle omista jatko-opinnoistaan ja elämästään lukion jälkeen.

– Vierailuilla on lukiolla jo pitkät perinteet. Korkeakouluinfoja pidettiin jo meidän lukioaikana. Niiden tarkoituksena on välittää lukiolaisille tietoa eri jatko-opiskelumahdollisuuksista ja opiskelijaelämästä, kertovat koululla vierailleet Tuuli Mantila ja Katja Vainionpää.

Omaa tarinaa

Viime vuonna ylioppilaaksi kirjoittanut Mantila aloitti syksyllä Jyväskylän yliopistossa fysiikan aineenopettajanopinnot. Vainionpää puolestaan opiskelee neljättä vuotta maantiedon opettajaksi Oulun yliopistossa. Mantila kertoi lukiolaisille opiskelusta yliopistossa, sekä opiskelijaelämästä ja asumisesta Jyväskylässä.

– Muistan itse omasta kokemuksesta silloin lukiolaisena, että oli kiva kuulla siitäkin, mitä eri paikkakunnilla on tarjota, millaista siellä on, hän kertoo.

– Minä kerroin enemmän omaa tarinaa ja omia kokemuksia. Itse en heti lukion jälkeen tiennyt, mitä haluan tehdä, kertoo Vainionpää, joka ehti opiskella kaksi vuotta liiketaloutta ennen nykyisiä opintojaan.

Voit lukea aiheesta enemmän 9.1.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Lue lisää »

Blogi