Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 10.01.2019 15:36

Ex-opiskelijat kävivät lukiolla kertomassa jatko-opinnoistaan

Parikymmentä Kauhajoen lukion ex-opiskelijaa kävi kertomassa nykylukiolaisille jatko-opinnoistaan ja elämästään lukion jälkeen.

Reetta Pitkäkoski, teksti ja kuva

Lukiolaisten paluu arkeen sujui maanantaina mukavissa merkeissä, kun he saivat vieraakseen parisenkymmentä koulun entistä opiskelijaa. Entiset opiskelijat tulivat kertomaan lukiolle omista jatko-opinnoistaan ja elämästään lukion jälkeen.

– Vierailuilla on lukiolla jo pitkät perinteet. Korkeakouluinfoja pidettiin jo meidän lukioaikana. Niiden tarkoituksena on välittää lukiolaisille tietoa eri jatko-opiskelumahdollisuuksista ja opiskelijaelämästä, kertovat koululla vierailleet Tuuli Mantila ja Katja Vainionpää.

Omaa tarinaa

Viime vuonna ylioppilaaksi kirjoittanut Mantila aloitti syksyllä Jyväskylän yliopistossa fysiikan aineenopettajanopinnot. Vainionpää puolestaan opiskelee neljättä vuotta maantiedon opettajaksi Oulun yliopistossa. Mantila kertoi lukiolaisille opiskelusta yliopistossa, sekä opiskelijaelämästä ja asumisesta Jyväskylässä.

– Muistan itse omasta kokemuksesta silloin lukiolaisena, että oli kiva kuulla siitäkin, mitä eri paikkakunnilla on tarjota, millaista siellä on, hän kertoo.

– Minä kerroin enemmän omaa tarinaa ja omia kokemuksia. Itse en heti lukion jälkeen tiennyt, mitä haluan tehdä, kertoo Vainionpää, joka ehti opiskella kaksi vuotta liiketaloutta ennen nykyisiä opintojaan.

Voit lukea aiheesta enemmän 9.1.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus