Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 03.05.2019 10:35

Kuorojen konsertissa 150 esiintyjää

Aikamoiset-kuoro oli yksi kuorojen konsertissa esiintyneistä kokoonpanoista.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuvat

Perinteisistä Kriuhnaasu-tapahtumisista jälleen ison suosion sai kuorojen konsertti, jolle oli nyt annettu Rakastan elämää -otsake. Tilaisuuden yhdessä kaupungin yleisen kulttuuritoimen kanssa järjesti Kauhajoen Kirkkokuoro. Sen lisäksi konsertissa esiintyivät ryhmistä ja kuoroista Aikamoiset, Gospelkuoro, Kauhajoen Viihdelaulajat, Laulu-Jussit, Lauluyhtye Nostalgia, Octovox, Poutapilvi-lapsikuoro, Riemuryhmä ja Valakia sekä Nina-Maria Ketolan ja Merja Viitalan Manna-duo. Ne esittivät yhteensä yli 30 kappaletta.

Suupohjan ammatti-instituutin Prännärintien toimipisteen (kauppaoppilaitos) saliin saapui noin 150 esiintyjän lisäksi muutamia satoja ihmisiä.

– Tänne konserttiin on aina kiva tulla. Tämän järjestäminen vaatii paljon talkootyötä, aktiivisuutta ja innostusta. Osa laulaa monessa kuorossa, havaitsivat Saimi Ketven, Marita Lindström ja Sirkka Urpola.

Kun heitä pyysi mainitsemaan joitakin konsertin kohokohtia, sanoivat Lindström ja Ketven ensimmäisenä Poutapilvi-lapsikuoron, jonka nuorin jäsen oli konsertissa kuusivuotias. Kuoroa johti Helena Ala-Prinkkilä ja säesti Sirkku Ratus.

– Oli hienoa kuulla pienten iloista laulua. Lapset esiintyivät reippaasti ja jokaisen ääni kuului hyvin. Erityisesti pidin Hymy huulillas on -laulusta, Ketven viittasi Lumikki ja seitsemän kääpiötä -animaatioelokuvasta tuttuun teokseen.

Konsertissa kuulluista lauluista hänelle jäivät erityisesti mieleen myös Ratuksen johtaman Gospelkuoron Rakkaus on lahja Jumalan, Hannu Panulan johtaman Lauluyhtye Nostalgian Over the rainbow ja Piia Metsänrannan johtaman Kauhajoen Viihdelaulajien Uusi aamunkoi.

Lindström mainitsi Poutapilvi-lapsikuoron lauluista Kukkudi pumin.

– En ollut kuullut sitä aiemmin. Toisena nyt mainitsen Käyn ahon laitaa -kappaleen, jonka esitti Ala-Prinkkilän johtama Lauluyhtye Octovox. Tuo on niin kesäinen biisi.

Lue aiheesta enemmän 3.5.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus