Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 11.05.2019 15:52

Muodin juhlaa Värkkööplassilla

Emilia Yli-Villamo ja Eve Oja-Nisula iloitsivat viime sunnuntain muotinäytöksen suosiosta.

Muotinäytöksessä esiintyi mallin töitä tehnyt helsinkiläinen Maija Mattila (kuvassa valkoisessa mekossa ja kengissä) yhdessä paikallisten mallien kanssa.

Tyylikästä menoa.

Miesten muotia.

Catwalkilla kävi yhteensä 21 mallia.

Muotinäytöksen aluksi Kultahiput-kuoro esiintyi.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuvat

Värkkööplassilla nähtiin viime sunnuntaina muodin loistoa, hienoja kampauksia ja meikkejä sekä tyylikkäitä malleja ”Sinä olet ainutlaatuinen” -muotinäytöksessä, minkä järjestivät Kauhajoen kehitysvammaisten tuki ry, Studio My Style ja LLKY:n Värkkööplassi (Kauhajoen toimintakeskus). Yleisöä oli sananmukaisesti tupa täynnä.

Ajatus muotinäytöksen järjestämisestä oli parturi-kampaajayrittäjä Emilia Yli-Villamon, jonka oma Enni-sisko on kehitysvammainen. My Stylessä vuokratuoliyrittäjänä toimiva nainen kertoo, että sisko on usein ollut innokas koehenkilö kampaus- ja meikkauskokeiluissa.

– Minulle tuli ajatus, että olisi kivaa antaa jotain takaisin. Esitin ajatuksen muotinäytöksestä tukiyhdistykselle, missä äitimme Katja on ollut aikoinaan aktiivinen toimija. Ajatus sai kannatusta ja lähti liikkeelle nopeasti.

Kolmen pääjärjestäjän ohella muotinäytöksen järjestelyissä tai tukijoina olivat kehitysvammaisten Me Itse ry:n Kauhajoen ryhmä, Kauhajoen kaupunki, Kauhajoen Krouvi, Fiinikuva, Kimppu Kivaa, Muotitalo Petriina, Hetki Kauneutta, Oriflame-edustaja Tuija-Leena, Koria ja Komia, Serres Oy ja Suupohjan ammatti-instituutti.

Muotinäytöksessä esiintyneet 21 mallia työskentelevät arkisin Värkkööplassilla ja asuvat kauhajokisissa kehitysvammaisten asumisyksiköissä. Yksi Värkkööplassin catwalkilla esiintyneistä malleista oli Eve Oja-Nisula, joka kertoi jännittäneensä hieman esiintymistä yleisön edessä. Mallina toimiminen oli kuitenkin elämys.

– Tämä on hauskaa, kun saa hienon kampauksen ja meikkauksen sekä pääsee esittelemään hienoja vaatteita, hän iloitsi.

Yli-Villamo ja Oja-Nisula olivat positiivisesti yllättyneitä siitä, miten paljon väkeä aurinkoisena pyhäpäivänä järjestetty näytös sai liikkeelle. Muotinäytöksen alussa esiintyi Kultahiput-kuoro. Juontajana toimi kaupunginjohtaja Linda Leinonen.

Juttu on julkaistu alunperin 9.5.2019 ilmestyneessä Kauhajoki-lehdessä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus