Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 14.06.2019 14:45

Taideyhdistyksellä vuosinäyttely

Kauhajoella on Hella-galleriassa kesäkuun loppuun saakka esillä Kauhajoen Taideyhdistys ry:n Tila-vuosinäyttely. Kuvassa ovat yhdistyksen puheenjohtaja Elina Partanen ja sen hallitukseen jo pitkään kuulunut Seppo Korpi-Filppula. Kuvassa näkyy myös Korpi-Filppulan Suvaitsemattomuus ja toivon pilkahdus -työ.

Hella-galleriassa on kesäkuun loppuun saakka esillä Kauhajoen Taideyhdistys ry:n Tila-vuosinäyttely. Kotiseututalon ja Valkoinen Puu Cafe & Shopin yläkerrassa on yhdistyksen 20 jäsenen töitä.

– Tuo on hyvä määrä. Se on aina vähän jännittävä hetki, kun näkee kuinka moni tuo töitä, ja millaisia ne ovat. Suurimmalta osalta on yksi työ. Sirpa Peltokankaalta niitä on neljä, kun ne ovat yhteensopivia ja pieniä. Samoin on Kari Majamäen teosten kohdalla. Tarja Salomaalta on kaksi keramiikkatyötä. Karsintaa piti tehdä isojen maalausten osalta, että kaikki saatiin mahtumaan, sanoivat Seppo Korpi-Filppula ja Elina Partanen.

Partanen on toiminut Kauhajoen Taideyhdistyksen puheenjohtajana vuoden. Ennen häntä yli 10 vuotta sitä yhtäjaksoisesti luotsasi Raine Liimakka.

– Liimakka on luvannut palata puheenjohtajaksi, kun minä jakaudun nykyisestä tilastani kahdeksi, kahdeksatta raskauskuukautta lähestyvä Partanen naurahti.

Vuonna 1985 Kauhavalla syntynyt ja Kauhajoelle 2013 töihin tullut Partanen on tällä hetkellä perhevapaalla kansalaisopiston taideaineiden opettajan työstä.

Seuran aktiiveihin jo pitkään kuuluneelta Korpi-Filppulalta on Tila-näyttelyssä iso Suvaitsemattomuus ja toivon pilkahdus -työ. Siinä on kolme erikokoista maalausta.

– Annan töilleni puhuttelevia nimiä. Siten yritän ohjata katsojan mielikuvaa johonkin suuntaan. Tämän työn vanhin osa on vuodelta 2005. Meiltä paloi tupa ja savu värjäsi taulua. Maalaus kärsi ja halusin saada sitä toisella työllä osittain peittoon.

Päällimmäisenä olevan pienimmän maalauksen hän teki tänä vuonna. Jokaisessa kolmessa osassa on kymmeniä naulamaisia kohti.

– Keksin tuon tyylin sattumalta. Maalasin kehystä spraylla mustaksi ja siinä oli alla lehti sekä vieressä vääntyneitä nauloja. Naulakohtiin ei mennyt sprayta. Kolmiulotteisuus näytti hyvältä ja jatkoin sitä tyyliä, Korpi-Filppula selvitti.

Jo mainittujen lisäksi näytteilleasettajia ovat Yrjö Hahto, Sinikka Järvenpää, Noora Kantonen, Hilkka-Liisa Kivistö, Kaija Kulmala, Pekka Latva, Kristiina Lohiluoma, Talvikki Lusa, Anne Marjomäki, Tuula Marttila, Pekka Mattila, Kirsimarja Nummi, Helena Panula-Ontto, Wilhelmiina Teräs ja Aune Vanhanen.

Aiheesta voit lukea lisää 14.6. ilmestyneessä Kauhajoki-lehdessä.

Jari-Pekka Laitio-Ramone

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus