Etusivu » Kulttuuri
Kulttuuri / 26.06.2019 13:46

Veikkogames villitsi verkkopelaajat viikonlopuksi

Eero Kiukkonen pelaa ja vieressä seuraavat Jasper Happonen ja Eetu Rantamäki. Kuva: Reetta Pitkäkoski

Koulukeskuksen ruokasalissa vallitsi kesäkuisena lauantaina erikoinen tunnelma. Meneillään oli ensimmäinen Kauhajoella järjestetty verkkopelitapahtuma Veikkogames-lanit, jonka osallistujat olivat vallanneet ruokalan tietokoneineen. Hämärässä ruokasalissa istui kymmeniä, välkkyviin ruutuihinsa keskittyneitä pelaajia ääressään sipsipusseja ja lukemattomia juomatölkkejä. Siellä täällä kuului räiskettä, näppäimistön näpyttelyä ja puheensorinaa, välillä innostuneita huudahduksia tai jokunen ärräpää.

– Tapahtumassa pelataan valvotussa ympäristössä vapaasti digitaalisia pelejä. Monille nuorille tärkein juttu on päästä kavereiden kanssa luvan kanssa valvomaan ja pelaamaan. Toisaalta monet tosissaan harjoittelevat ja ammattilaiseksi tähtäävät haluavat saada turnauskokemusta, selittää verkkopelitapahtuman viehätystä Qrikka eSports ry:n puheenjohtaja Lauri Mäntykoski.

Mäntykosken mukaan tapahtumassa oli mahdollisuus osallistua turnauksiin tai pelata muuten vaan. Pelaajia oli mukaan ilmoittautunut yli sata. Heistä suurin osa oli lähiseudulta, mutta tulijoita oli kauempaakin.

– Eniten pelaajia on Kauhajoki-Kurikka-Ilmajoki-Teuva -akselilta, mutta kauempaakin on väkeä saapunut, muun muassa Oulusta ja Hämeenlinnasta. Nuorimmat pelaajat ovat 12-vuotiaita ja vanhimmat lähempänä viittäkymmentä.

Perjantaista sunnuntaihin kestäneessä tapahtumassa oli mahdollisuus viettää koko viikonloppu. Pitkänmatkalaiset saivat halutessaan varata majoituksen koululta. Mäntykoski kertoo, että vaikka viikonlopun aikana oli periaatteessa mahdollisuus pelata ympäri vuorokauden, ei sitä kukaan tehnyt.

– Osaa laitoimme järjestäjien toimesta välillä nukkumaan, Mäntykoski naurahtaa ja jatkaa.

– Nuoret joskus haluavat valvoa koko viikonlopun. Kokeneemmat pelaajat tietävät, että se ei kannata ja menevät lepäämään välillä. Suoritus- ja reagointikyky säilyvät paljon parempina, kun nukkuu kunnolla.

Reetta Pitkäkoski

Lue aiheesta enemmän 26.6.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus