Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 22.11.2018 10:34

Arvojen pohjalle on helppo rakentaa

Kyrö Distillery Companyt Miko Heinilä kertoi ydinarvojen olevan tärkeä osa yrityksen toimintaa.

Kyrö Distillery Companyn Miko Heinilä kertoi viime torstaina Logistialla järjestetyissä Yrittäjän iltamissa isokyröläisen viskitislaamon synty- ja kasvutarinan. Heinilä korosti yrityksen rakentavan toimintansa viiden kivijalka-arvon varaan, jotka ovat luottamuksen rakentaminen, haastaminen, yhteisöllisyys, huumorintaju ja aito innostus. Kansainvälisillä juomamarkkinoilla ei pieni suomalaisyritys voi kilpailla jättiyrityksiä vastaan massatuotannolla, vaan ponnistamalla omalta arvopohjalta ja luottamalla niiden viitoittamalle tielle.

Arvoista puhumista on viime vuosina pidetty vanhanaikaisena. Joskus on tuntunut siltä, että ainoa arvossa pidetty arvo on ihmisen taloudellinen tuotteliaisuus yhteiskunnalle. Tuuli on kuitenkin kääntynyt, sillä esimerkiksi yritysmaailmassa arvolupaus on otettu keskeiseksi osaksi toimintaa. Se pidetään, mitä luvataan.

Myös ihmisten välisessä kanssakäymisessä soisi tiettyjen perusarvojen nousevan kunniaan. Kovin usein annamme sijaa ahneudelle, pahansuopuudelle ja valehtelulle, kun mielessämme on omanvoitonpyynti tai vallantavoittelu. Väärien arvojen varaan rakentuva toiminta lopulta johtaa vain tuhon tielle. Avoimuus, rehellisyys, vilpittömyys ja totuudenrakkaus ovat kestäviä arvoja, joiden pohjalle voi ihminen rakentaa onnellisen elämän, ja sille pohjalle rakentuu myös hyvä, toimiva ja kestävä yhteisö ja yhteiskuntakin.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »