Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 22.11.2018 10:34

Arvojen pohjalle on helppo rakentaa

Kyrö Distillery Companyt Miko Heinilä kertoi ydinarvojen olevan tärkeä osa yrityksen toimintaa.

Kyrö Distillery Companyn Miko Heinilä kertoi viime torstaina Logistialla järjestetyissä Yrittäjän iltamissa isokyröläisen viskitislaamon synty- ja kasvutarinan. Heinilä korosti yrityksen rakentavan toimintansa viiden kivijalka-arvon varaan, jotka ovat luottamuksen rakentaminen, haastaminen, yhteisöllisyys, huumorintaju ja aito innostus. Kansainvälisillä juomamarkkinoilla ei pieni suomalaisyritys voi kilpailla jättiyrityksiä vastaan massatuotannolla, vaan ponnistamalla omalta arvopohjalta ja luottamalla niiden viitoittamalle tielle.

Arvoista puhumista on viime vuosina pidetty vanhanaikaisena. Joskus on tuntunut siltä, että ainoa arvossa pidetty arvo on ihmisen taloudellinen tuotteliaisuus yhteiskunnalle. Tuuli on kuitenkin kääntynyt, sillä esimerkiksi yritysmaailmassa arvolupaus on otettu keskeiseksi osaksi toimintaa. Se pidetään, mitä luvataan.

Myös ihmisten välisessä kanssakäymisessä soisi tiettyjen perusarvojen nousevan kunniaan. Kovin usein annamme sijaa ahneudelle, pahansuopuudelle ja valehtelulle, kun mielessämme on omanvoitonpyynti tai vallantavoittelu. Väärien arvojen varaan rakentuva toiminta lopulta johtaa vain tuhon tielle. Avoimuus, rehellisyys, vilpittömyys ja totuudenrakkaus ovat kestäviä arvoja, joiden pohjalle voi ihminen rakentaa onnellisen elämän, ja sille pohjalle rakentuu myös hyvä, toimiva ja kestävä yhteisö ja yhteiskuntakin.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus