Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 05.04.2019 11:01

Kansan karttuisa käsi

Vammais- ja terveysjärjestöjen vapaaehtoiset huolehtivat paikallisesti Pieni ele -keräyksen käytännön toteutuksesta. Kuva: Tuomas Koivuniemi.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona. Kauhajoella ennakkoäänestyspaikkana on kaupungintalo, missä olikin ensimmäisenä äänestyspäivänä oikein ruuhkaa uurnille. Toivottavasti kansa käy käyttämässä äänioikeuttaan innokkaasti.

Vaalien yhteydessä järjestetään myös Pieni ele -keräys, minkä tuotto menee 17 vammais- ja terveysjärjestön hyväksi. Kauhajoellakin keräyslippaan kanssa vaalipaikalla päivystävät omalla vuorollaan näiden järjestöjen vapaaehtoiset henkilöt. Vaalikeräyksen tuotosta puolet menee järjestöjen valtakunnalliseen toimintaan. Toinen puoli tuotosta jaetaan takaisin paikallisten ja alueellisten vammais- ja terveysyhdistysten toiminnan tueksi.

Kun käyt äänestämässä, varaa mukaan kolikoita tai kahisevaa, ja tue vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja terveyden edistämisen hyväksi tehtävää työtä. Olkoon kansan käsi karttuisa yhteiseksi hyväksi.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus