Etusivu » Pääkirjoitus
Pääkirjoitus / 05.04.2019 11:01

Kansan karttuisa käsi

Vammais- ja terveysjärjestöjen vapaaehtoiset huolehtivat paikallisesti Pieni ele -keräyksen käytännön toteutuksesta. Kuva: Tuomas Koivuniemi.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona. Kauhajoella ennakkoäänestyspaikkana on kaupungintalo, missä olikin ensimmäisenä äänestyspäivänä oikein ruuhkaa uurnille. Toivottavasti kansa käy käyttämässä äänioikeuttaan innokkaasti.

Vaalien yhteydessä järjestetään myös Pieni ele -keräys, minkä tuotto menee 17 vammais- ja terveysjärjestön hyväksi. Kauhajoellakin keräyslippaan kanssa vaalipaikalla päivystävät omalla vuorollaan näiden järjestöjen vapaaehtoiset henkilöt. Vaalikeräyksen tuotosta puolet menee järjestöjen valtakunnalliseen toimintaan. Toinen puoli tuotosta jaetaan takaisin paikallisten ja alueellisten vammais- ja terveysyhdistysten toiminnan tueksi.

Kun käyt äänestämässä, varaa mukaan kolikoita tai kahisevaa, ja tue vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja terveyden edistämisen hyväksi tehtävää työtä. Olkoon kansan käsi karttuisa yhteiseksi hyväksi.

Tuomas Koivuniemi

Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »