Etusivu » Urheilu
Urheilu / 28.07.2018 08:00

Virkussa tehtiin vesipetoja

Uimakoululaiset opettelivat uinnin alkeita leikkien avulla.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Fanni Kangasniemi istuu äitinsä Kaisa Isomäen kanssa Virkun kahviossa ja odottaa, että isoveli Viljami tulisi altaalle. Viljami osallistui viime viikolla Vesipeto-uimakouluun. Vesipeto on tarkoitettu jo jonkin verran taitoa omaaville. Fannikin oli jo ehtinyt molskia aiemmin päivällä. Hän on käynyt uimakoulun jo viime kesänäkin ja uimataito on aivan kulman takana.

– Viljami on rohkea ja uskaltaa mennä veden alle, mutta ihan vielä hän ei osaa uida, kertoi äiti.

Perhe on ollut lomareissulla Hämeenlinnassa ja uimassa on käyty joka päivä viikon aikana.

Leikkien avulla taitoa

Petra Pohjalainen ohjaa uimakoululaisia. Ensimmäisenä altaalla otetaan vielä nimenhuuto, että kaikki ovat varmasti paikalla ja ohjaaja oppii tuntemaan heidät. Puolentoista tunnin aikana leikitään hippaa ja opetellaan kellumista ja muita uimataitoon kuuluvia asioita. Vesipeto-kursseja on ollut tänä kesänä seitsemän, sillä ilmoittautumisia tuli ennakoitua enemmän.

Uimakouluja on nelivuotiaista alkaen eri taitotason lapsille. Vesi tutuksi -opetuksessa lapsi totuttelee veteen. Vesipeuhu-uimakouluun voivat osallistua lapset, jotka jo uskaltavat laittaa pään veteen. Heille opetetaan uinnin alkeita leikkien avulla. Vesipeto-uimakoulussa opetellaan leikkien ohessa jo liukuja, potkuja ja myyräuintia. Ensi viikolla olevaan Vesitaituri-kouluun vaaditaan jo 25 metrin yhtäjaksoinen uintitaito.

Lue aiheesta enemmän 25.7.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä.

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Lue lisää »

Blogi