Etusivu » Urheilu
Urheilu / 28.07.2018 08:00

Virkussa tehtiin vesipetoja

Uimakoululaiset opettelivat uinnin alkeita leikkien avulla.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Fanni Kangasniemi istuu äitinsä Kaisa Isomäen kanssa Virkun kahviossa ja odottaa, että isoveli Viljami tulisi altaalle. Viljami osallistui viime viikolla Vesipeto-uimakouluun. Vesipeto on tarkoitettu jo jonkin verran taitoa omaaville. Fannikin oli jo ehtinyt molskia aiemmin päivällä. Hän on käynyt uimakoulun jo viime kesänäkin ja uimataito on aivan kulman takana.

– Viljami on rohkea ja uskaltaa mennä veden alle, mutta ihan vielä hän ei osaa uida, kertoi äiti.

Perhe on ollut lomareissulla Hämeenlinnassa ja uimassa on käyty joka päivä viikon aikana.

Leikkien avulla taitoa

Petra Pohjalainen ohjaa uimakoululaisia. Ensimmäisenä altaalla otetaan vielä nimenhuuto, että kaikki ovat varmasti paikalla ja ohjaaja oppii tuntemaan heidät. Puolentoista tunnin aikana leikitään hippaa ja opetellaan kellumista ja muita uimataitoon kuuluvia asioita. Vesipeto-kursseja on ollut tänä kesänä seitsemän, sillä ilmoittautumisia tuli ennakoitua enemmän.

Uimakouluja on nelivuotiaista alkaen eri taitotason lapsille. Vesi tutuksi -opetuksessa lapsi totuttelee veteen. Vesipeuhu-uimakouluun voivat osallistua lapset, jotka jo uskaltavat laittaa pään veteen. Heille opetetaan uinnin alkeita leikkien avulla. Vesipeto-uimakoulussa opetellaan leikkien ohessa jo liukuja, potkuja ja myyräuintia. Ensi viikolla olevaan Vesitaituri-kouluun vaaditaan jo 25 metrin yhtäjaksoinen uintitaito.

Lue aiheesta enemmän 25.7.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä.

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »