Etusivu » Urheilu
Urheilu / 19.09.2018 11:13

Juhani Lehtimäki on hahmo pesismestaruuden takana

Juhani Lehtimäki nousee ensi vuodeksi Joensuun Mailan uudeksi pelinjohtajaksi. Kuva: Joona-Pekka Hirvonen.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti

Joensuun Maila juhli viikonloppuna ensimmäistä pesäpallon suomenmestaruuttaan. Yksi hahmo mestaruuden takana on kauhajokelaislähtöinen Juhani Lehtimäki, joka toimi seuran lajivalmentajana ja joukkueen kakkospelinjohtajana.

Pohjanmaalta itään

Mies on aloittanut pesäpalloharrastuksensa Kauhajoella, jossa hän pelasi 2000-luvun alussa, kunnes meni Alajärven Ankkureiden riveihin kausiksi 2004-05. Sieltä hän palasi Kauhajoella niinikään kahdeksi vuodeksi, kunnes siirtyi Joensuun Mailan lukkariksi. Silläkin paikalla hän viihtyi kaksi vuotta, kunnes loukkaantumiset alkoivat vaivata niin, että ura pelaajana tuli täyteen.

Seuraavana vuorossa oli Jyväskylän Kirin superpesisjoukkue, jossa hän toimi valmentajana ja pelinjohtajana. Viime kaudelle Lehtimäki siirtyi Joensuun Mailan kakkospelinjohtajaksi.

– Vaikka silloin voitimme runkosarjan, meiltä puuttui lopullinen kovuus emmekä välierissä voittaneet Sotkamoa, hän kertoo.

Joukkue kehittyi

Tuloksena oli superpesispronssi. Talven aikana kovuutta saatiin lisää.

– Olimme joukkue, joka kehittyi kauden aikana kaikista eniten. Ulkopelimme oli ylivoimaista, kehuu Lehtimäki.

Samaa sanoo joukkueen lukkari Juha Puhtimäki, joka myös on pelannut Kauhajoella 2000-luvun alkuvuosina.

– Me päästimme vähiten juoksuja.

Lehtimäen mukaan voitto Vimpelistä selvin 3-0 -lukemin oli kova juttu, sillä Vimpeli oli ennakolta pahin vastustaja.

Juha Puhtimäelläkin on yksi pronssi jo taskussa. Se on tullut 2008 Nurmon Jymyn joukkueessa. Hän sanoo haaveilleensa mestaruudesta jo pikkupojasta eikä vielä oikein osaa ajatella sitä totena. Miestä juhlittiin loppuotteluissa, sillä hän löi kaksi makeaa kunnaria.

Uusinta kiikarissa

Juhani Lehtimäki toimii ensi kaudella Joensuun Mailan ykköspelinjohtajana. Hänellä oli optio ensi kaudesta pelinjohtajan tehtävään. Myös Puhtimäki kuuluu vahvuuteen ensi vuonnakin. Molemmat vakuuttavat, että mestaruuden uusiminen on tavoitteena ensi kaudella.

– Joukkuetta on rakennettu pitkään ja muutokset on tehty maltillisesti, Juhani Lehtimäki kertoo.

Lue Juhani Lehtimäen pesäpallomietteistä enemmän 19.9.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus