Etusivu » Urheilu
Urheilu / 18.10.2018 14:07

Roope Rinne-Laturi Porche Cupin kolmanneksi

Roope Rinne-Laturi (toinen oikealla) ja Raimo Niemi (toinen vasemmalla) ajokkiensa vieressä seurassaan Timo Pirilä (oikealla), Kimmo Sierala ja Juho Tuominen. Kuva: Jari Kohonen.

Karisamuli Korpela, teksti

Porsche GT Cup Challenge Finland on tältä kaudelta ohi ja tässä rata-autoilun ehkä mielenkiintoisimmassa sarjassa kuluneen kauden Junior Program -kuljettajana kisannut Kauhajoen UA:n Roope Rinne-Laturi nappasi hienosti sarjan kolmostilan.

Junior Program on nuorille lupauksille tarkoitettu, yhden tai kahden kauden pituinen stipendin tapainen kuljettajasopimus, jonka kehittivät PRCF (Porsche Racing Club Finland) ja idean ilmoille tuonut kauhajokelainen Relaa Racing Team. Kyseinen tiimi antaa stipendissä auton käyttöön sekä vielä tiimin täyden huollon.

Relaa Racing Teamin omistaja ja samalla tiimipäällikkö on Kometos Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Raimo Niemi. Hän on myös pitkän linjan autourheilija, joka voitti muun muassa tämän vuoden PRCF Endurancen eli tiimimestaruuden yhdessä vuoden 2016 Junior Program -kuljettaja Emil Westmannin kanssa. Niemi toimii myös PRCF:n tämänhetkisenä puheenjohtajana ja GT3 Cup Challengen hallituksen jäsenenä.

Kuluneella kaudella kisattiin viidellä radalla. Sarja alkoi 2.6. Kemorassa ja jo viikon kuluttua oli vuorossa Hämeenlinnan Ahvenisto. Pitemmän tauon jälkeen oli vuorossa Pohjanmaan derby eli Botniaring Jurvassa heinäkuussa. Sitten jatkettiin elokuussa Ahveniston ja Alastaron kisoilla ja sarja päätettiin Ruotsin puolella Mantorpissa 8.9. Sarjan lopullisiin tuloksiin palataan niiden ilmestyttyä.

Lue aiheesta enemmän 17.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Lue lisää »

Blogi