Etusivu » Urheilu
Urheilu / 07.03.2019 15:45

Järvenpään kaksoset kisaavat voimanostossa

Emmi ja Hermanni Järvenpää (15) harrastavat voimanostoa ja ovat menestyneet hyvin lajissa.

Reetta Pitkäkoski, teksti

Kainastolla asuvan Järvenpään perheessä eletään pitkälti urheilun ehdoilla. Treenikassit pakataan joka päivä. Perheen kaksoset Emmi ja Hermanni Järvenpää (15) harrastivat pitkään painia, kunnes laji vaihtui voimanostoon. Hermanni aloitti voimanoston kolme vuotta sitten. Emmi siirtyi ensin painista judoon ja sen jälkeen vajaa vuosi sitten voimanostoon.

– Voimanosto on tullut lajina tutuksi isän myötä, sillä hän harrasti voimanostoa nuoruudessaan. Nykyään isä valmentaa meitä molempia. Kilpailemme Helsingin Poliisivoimailijoissa, sillä Kauhajoella ei ole seuraa, jossa pystyy kisaamaan, Hermanni kertoo.

Maksimirautoja

Voimanostoon kuuluu kolme eri lajia: penkkipunnerrus, kyykky ja maastaveto. Lajissa viehättää sen kokonaisvaltaisuus ja nopea kehittymisen mahdollisuus.

– Voimanostossa mukavaa on se, että saa pidettyä kroppaa ja fyysistä kuntoa yllä. Kehityksen huomaa nopeasti. Treenaamme viisi kertaa viikossa, joka päivä eri lihasryhmiä. Koko kroppaa täytyy vahvistaa, että se kestää, sisarukset toteavat.

Hermannin mukaan salilla treenataan pitkillä sarjoilla. Kisojen lähestyessä sarjoja lyhennetään ja viimeisillä viikoilla otetaan ykkösiä eli maksimirautoja.

– Ihan viimeinen viikko ennen kisoja on lepoa. Silloin me ei olla mukana edes koululiikunnassa, ettei paikat vain hajoa, Emmi lisää.

Suomen ennätyksiä

Kilpaileminen onkin nuorille tärkeää ja se näkyy myös tuloksissa. Emmillä taskussa on jo kaksi SM-kultaa, Hermannilla useampiakin. Tammikuun lopulla Honkajoella nuorten klassisen voimannoston SM-kilpailuissa Emmi voitti naisten alle 18-vuotiaiden (63kg) sarjassa kultaa yhteistuloksella 222,5 kiloa. Hermanni puolestaan toi kultamitalin kotiin miesten alle 18-vuotiaiden (93kg) sarjassa yhteistuloksella 495 kiloa. Samalla Hermannin nimiin merkittiin uusi suomenennätys penkkipunnerruksessa tuloksella 145 kiloa.

Vain paria viikkoa myöhemmin Pornaisissa varustevoimannoston SM-kilpailuissa kaksikko oli jälleen palkintopallilla. Emmi sijoittui toiseksi yhteistuloksella 255 kiloa ja Hermanni voitti oman sarjansa yhteistuloksella 572,5 kiloa. Penkkipunnerruksessa syntyi jälleen uusi suomenennätys, 185 kiloa.

Lue kaksosten näkemyksistä enemmän 27.2.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus