Etusivu » Uutiset
Uutiset / 17.04.2018 15:29

Kauhajoelta lähtee pitkiä piippuja voimalaitoksiin

Tuomas Yli-Heikkuri kertoo,e ttä rekan päällisrakenteet ovat A-H Steelin omaa tuotekehitystä yhdessä asiakkaan kanssa.

Erja Pekkala, teksti ja kuva

Aikaisemmin Kurikassa toiminut konepaja A-H Steel näytti kyntensä jo viime vuonna tehtyään Valtran Suolahden tehtaalle isot kaupat. Vakiotuotteena yritys valmistaa betonivalumuotteja ja toinen merkittävä tuote on erikoismatalat rekan päällirakenteet. Liiketoiminnan kasvaessa tilat Kurikassa kävivät pieniksi ja uudet toimitilat löytyivät Kauhajoelta.

– A-H Steelin tytäryhtiö A-H Pipes Oy osti vuoden vaihteessa piippuja valmistaneen Seipin Oy:n. Tarvitsimme pitkien piippujen tekoa varten isot tilat, jolloin päätimme siirtää molemmat yhtiöt samalla, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Tuomas Yli-Heikkuri.

Kilpailu on kovaa

Yli-Heikkuri on perustanut A-H Steelin yhdessä Juha Anttilan kanssa vuonna 2014. Piippuja tehdään nimellä A-H Pipes Oy ja omistuksessa on vielä Hyypässä sijaitseva koneistamo. Piiput eivät olekaan ihan pieniä savuhormeja, vaan konepajalta lähtee erikoiskuljetuksena 20 - 80 metrisiä voimalaitospiippuja. Pääasialliset markkinat ovat Suomessa, mutta kilpailu on kovaa ulkomailta tulevien kilpailijoiden vuoksi.

– Esitteitä on vähän hankalaa tehdä, kun ne pitäisi olla niin pitkiä, nauraa Yli-Heikkuri ja jatkaa kertoen, että myynti tapahtuu suorina asiakaskontakteina.

– Meillä on myyntimies, joka käy esittelemässä henkilökohtaisesti meidän tuotteemme ja yrityksemme. Suomessa piippumarkkinoilla on viisi toimijaa. Ulkomailta tarjotaan kilpailukykyisillä hinnoilla piippuja Latviasta, Liettuasta ja Puolasta, joissa työvoimakustannukset ovat matalat.

Pitkät kuljetukset

Yritykset työllistävät 14 henkilöä valmistuksessa sekä asennus ja huoltotehtävissä. Yli-Heikkuri on tyytyväinen sijaintiin Kauhajoella hyvien yhteyksien vuoksi.

– Kuljetukset ovat pisimmillään 40 metriä ja yhteydet isoille teille ovat hyvät. 40 metrisen piipun teko kestää kolmen hengen tiimillä kaksi kuukautta. Pystymme tekemään kahta piippua yhtä aikaa, tarvittaessa jopa kolmea.

Lue aiheesta enemmän 12.4.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 10.08.2018 17:08

Sosiaalisessa mediassa oli kirjoitus, jossa kerrottiin pienestä pojasta, joka oli seurannut sivusta koiralleen keppiä heittäneen kirjoittajan touhuja ja koiran ylenpalttista kehumista. Yllättäen poika oli sanonut, että hän haluaisi myös olla koira. Kirjoittaja oli kysynyt syytä ja poika oli vastannut. ”Minä haluaisin, että minullekin sanottaisiin - Hyvä poika!”

Lue lisää »
Blogi / 01.08.2018 11:26

Somen suurkuluttajana olen törmännyt ilmiöön kieliopin ja käytöstapojen puuttuminen. Sanahirviöt lauvantai, pyöräiliä, opiskelia ja enään seikkailevat usein päivityksissä. Päivämäärien oikeinkirjoitus on näyttänyt jäävän historiaan. Suoraan sanoen puistattaa törmätä lauseeseen, jossa kuka-sana on korvattu ketä-sanalla. Ketä oikeasti puhuu niin? (Eikö ollutkin kamalaa?)

Lue lisää »

Pääkirjoitus