Etusivu » Uutiset
Uutiset / 06.07.2018 15:54

Entinen hammashoitola sai purkuluvan

Kauhajoen entisen hammashoitolan kohtalona on purkaminen.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Kauhajoen rakennuslautakunta päätti kokouksessaan ennen juhannusta, että entinen hammashoitola voidaan purkaa. Lautakunta on teettänyt kiinteistöstä rakennushistoriallisen selvityksen, jonka mukaan se on arkkitehtonisilta, historiallisilta ja ympäristöarvoiltaan tavanomainen rakennus. Sillä on kuitenkin paikallisia kulttuurihistoriallisia arvoja rakennustyyppinsä harvinaisuuden takia. Se on osa Kauhajoen vanhaa kuntakeskuksen miljöötä, joka tuo siihen historiallista kerroksellisuutta. Selvityksen mukaan sen suojelullinen arvo eräänlaisena rajatapauksena on hankala ratkaista. Mikään taho ei ole hakenut rakennukselle suojelua.

Tekninen toimi haki jo tammikuussa rakennuslautakunnalta lupaa purkaa rakennus. Purkutöitä ei kuitenkaan saa aloittaa ennen kuin päätös on lainvoimainen eli 30 vuorokautta päätöksenteon jälkeen. Purkulupa on voimassa kolme vuotta.

Hammashoitolarakennus on valmistunut vuonna 1937. Rakennus on kaksikerroksinen täystiilirakennus, jonka alla on kellarikerros. Se on toiminut alun perin kunnallissairaalana ja sotasairaalana. Rakennuksessa on tehty erilaisia muutos- ja saneeraustöitä viime vuosikymmeninä.

Alueella on voimassa kaupunginvaltuuston hyväksymä asemakaavan siirto numeeriseen muotoon vuodelta 2011. Siinä alue on osoitettu sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi.

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »