Etusivu » Uutiset
Uutiset / 03.10.2018 09:29

Vuoden yrittäjät palkittiin

Kauhajoen Vuoden yrittäjät eli Raija Saarivirta-Kut RS-Tili Ky sekä Niina ja Markku Nummijoki Muotitalo Petriina Oy. Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon sai Joona Sorila Kiinteistöhuolto Sorilasta.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Kauhajoen Yrittäjien tämän vuoden yrittäjäjuhla oli saanut vieraan valtakunnan huipulta, kun eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) oli juhlapuhujana. Hän kertoi lapsena leikkineensä kiirusta, kahden yrittäjän lapsi kun oli.

– Laihat ja lihavat vuodet vaihtelevat, mutta kaikkeen tottuu ja parhaimmillaan yrittäjänä voi elää hyvin merkityksellistä ja täyteläistä elämää, hän totesi.

Suomessa yrittäjyysaste on matalampi kuin muualla Euroopassa.

– Suomalaisessa yhteiskunnassa suurimpana ongelmana on se, että meiltä puuttuu nopeasti kasvavia yrityksiä. Maassamme on noin 240 000 työtöntä. Tämä on suuri ongelma. Vielä suurempi ongelma on, että puuttuu 50 000 yrittäjää, jotka tarjoaisivat työttömille töitä.

Etujen valvontaa

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien tervehdyksen toi toimitusjohtaja Heikki Risikko.

– Yrittäjäjärjestö toimii kolmella tasolla. Tärkein on paikallinen taso, täällä siis Kauhajoen Yrittäjät. Se toimii yhteistyössä kotikaupungin ja elinkeinoyhtymän kanssa parantaakseen yrittämisen edellytyksiä. Me Etelä-Pohjanmaan Yrittäjissä teemme sitä samaa oman alueemme mittakaavassa. Suomen Yrittäjät puolestaan tekee edunvalvontaa maan hallituksen ja myös Euroopan Unionin suuntaan.

Kauhajoen hyväksi

Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen korosti yhteistyön merkitystä. Kauhajoelta oltiin perjantaina vierailtu Huittisten yrittäjien vieraana.

– Siellä yhteistyö on kaiken takana. Naapurikauppiasta ei koeta kilpailijaksi. Yhteistyö lähtee itsestä, se on asennekysymys.

Leinonen toivoo kuulevansa kauhajokisten kauppiaiden yhteistyöstä lisää.

Kauhajoen Yrittäjien puheenjohtaja Jaana Rinta-Valkama nostatti juhlahenkeä kiittämällä yrittäjiä heidän panoksestaan Kauhajoen hyväksi.

Vuoden yrittäjät

Kauhajoen Yrittäjät valitsee vuosittain kaksi Vuoden yrittäjää sekä Vuoden nuoren yrittäjän. Tänä vuonna nuoren yrittäjän palkinnon sai Kiinteistöhuolto Sorilan Joona Sorila. Vuoden yrittäjiksi valittiin Niina Nummijoen vetämä Muotitalo Petriina Oy ja Raija Saarivirta-Kutin RS-Tili Ky.

Lue yrittäjäjuhlasta ja vuoden yrittäjien mietteistä enemmän 3.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus