Etusivu » Uutiset
Uutiset / 18.10.2018 14:12

Asuulin asukkaat ulkoilivat ahkerasti

Asuulikodin vanhin asukas Saimi Haanpää nautti ulkoilmasta sairaanhoitaja Paula Laineen kanssa.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Asuulikodin pihamaalla oli viime torstaina vilinää ja vilskettä. Kyseessä oli valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä, joka päätti Vie vanhus ulos -kampanjan. Kampanja kannusti järjestämään ulkoilutapahtumia eri-ikäisten kesken ja innostaa ihmisiä ikäihmisten ulkoilukavereiksi. Asuulikodissa päätettiin kutsua läheisen Kolmenraitin koulun oppilaat viettämään toiminnallista päivää ikäihmisten kanssa.

Kuudesluokkalaiset Jutta Viitala ja Kalle Kuusisto olivat jo kokeilleet ainakin rimagolfia, tarkkuusheittoa ja muita lajeja. Asukkaiden kanssa he eivät vielä olleet jutelleet. Heidän mielestään tavallisuudesta poikkeava päivä oli kiva. Erilaiset toimintapisteet olivat käsitöistä, kuvaamataidosta ja liikunnasta pitävän Jutan mieleen. Asuuli on koululaisille tuttu paikka, sillä he ovat viettäneet siellä koulun joulujuhlia.

Koulunjohtaja Jari Rantanen oli valmis tuomaan oppilaita Asuuliin säännöllisestikin, esimerkiksi pari kertaa lukukaudessa.

– He voisivat hoitajien ohjaamina vaikkapa ulkoilla vanhusten kanssa, hän suunnitteli.

Jutta Viitalakin sanoo, että opastaja olisi mummon tai paapan rollaattorin tai pyörätuolin työntämisessä tarpeen.

Terassilla nautittiin grillimakkaroista ja muurinpohjalätyistä. Asuulikodin vanhin asukas Saimi Haanpää istuskeli vastaavan sairaanhoitaja Paula Laineen kanssa katoksen alla. Hänen mielestään on mukavaa, kun lapsia tulee piristämään normaalia päivän kulkua.

Lue aiheesta enemmän 17.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Lue lisää »

Blogi