Etusivu » Uutiset
Uutiset / 18.10.2018 14:12

Asuulin asukkaat ulkoilivat ahkerasti

Asuulikodin vanhin asukas Saimi Haanpää nautti ulkoilmasta sairaanhoitaja Paula Laineen kanssa.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Asuulikodin pihamaalla oli viime torstaina vilinää ja vilskettä. Kyseessä oli valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä, joka päätti Vie vanhus ulos -kampanjan. Kampanja kannusti järjestämään ulkoilutapahtumia eri-ikäisten kesken ja innostaa ihmisiä ikäihmisten ulkoilukavereiksi. Asuulikodissa päätettiin kutsua läheisen Kolmenraitin koulun oppilaat viettämään toiminnallista päivää ikäihmisten kanssa.

Kuudesluokkalaiset Jutta Viitala ja Kalle Kuusisto olivat jo kokeilleet ainakin rimagolfia, tarkkuusheittoa ja muita lajeja. Asukkaiden kanssa he eivät vielä olleet jutelleet. Heidän mielestään tavallisuudesta poikkeava päivä oli kiva. Erilaiset toimintapisteet olivat käsitöistä, kuvaamataidosta ja liikunnasta pitävän Jutan mieleen. Asuuli on koululaisille tuttu paikka, sillä he ovat viettäneet siellä koulun joulujuhlia.

Koulunjohtaja Jari Rantanen oli valmis tuomaan oppilaita Asuuliin säännöllisestikin, esimerkiksi pari kertaa lukukaudessa.

– He voisivat hoitajien ohjaamina vaikkapa ulkoilla vanhusten kanssa, hän suunnitteli.

Jutta Viitalakin sanoo, että opastaja olisi mummon tai paapan rollaattorin tai pyörätuolin työntämisessä tarpeen.

Terassilla nautittiin grillimakkaroista ja muurinpohjalätyistä. Asuulikodin vanhin asukas Saimi Haanpää istuskeli vastaavan sairaanhoitaja Paula Laineen kanssa katoksen alla. Hänen mielestään on mukavaa, kun lapsia tulee piristämään normaalia päivän kulkua.

Lue aiheesta enemmän 17.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »