Etusivu » Uutiset
Uutiset / 18.10.2018 14:12

Asuulin asukkaat ulkoilivat ahkerasti

Asuulikodin vanhin asukas Saimi Haanpää nautti ulkoilmasta sairaanhoitaja Paula Laineen kanssa.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Asuulikodin pihamaalla oli viime torstaina vilinää ja vilskettä. Kyseessä oli valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä, joka päätti Vie vanhus ulos -kampanjan. Kampanja kannusti järjestämään ulkoilutapahtumia eri-ikäisten kesken ja innostaa ihmisiä ikäihmisten ulkoilukavereiksi. Asuulikodissa päätettiin kutsua läheisen Kolmenraitin koulun oppilaat viettämään toiminnallista päivää ikäihmisten kanssa.

Kuudesluokkalaiset Jutta Viitala ja Kalle Kuusisto olivat jo kokeilleet ainakin rimagolfia, tarkkuusheittoa ja muita lajeja. Asukkaiden kanssa he eivät vielä olleet jutelleet. Heidän mielestään tavallisuudesta poikkeava päivä oli kiva. Erilaiset toimintapisteet olivat käsitöistä, kuvaamataidosta ja liikunnasta pitävän Jutan mieleen. Asuuli on koululaisille tuttu paikka, sillä he ovat viettäneet siellä koulun joulujuhlia.

Koulunjohtaja Jari Rantanen oli valmis tuomaan oppilaita Asuuliin säännöllisestikin, esimerkiksi pari kertaa lukukaudessa.

– He voisivat hoitajien ohjaamina vaikkapa ulkoilla vanhusten kanssa, hän suunnitteli.

Jutta Viitalakin sanoo, että opastaja olisi mummon tai paapan rollaattorin tai pyörätuolin työntämisessä tarpeen.

Terassilla nautittiin grillimakkaroista ja muurinpohjalätyistä. Asuulikodin vanhin asukas Saimi Haanpää istuskeli vastaavan sairaanhoitaja Paula Laineen kanssa katoksen alla. Hänen mielestään on mukavaa, kun lapsia tulee piristämään normaalia päivän kulkua.

Lue aiheesta enemmän 17.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus