Etusivu » Uutiset
Uutiset / 19.10.2018 08:31

Matkahuollon palvelut siirtyivät pois Jari Kaari Oy:ltä

Jari Kaari Oy:n liikkennöinnin loppuminen aiheuttaa huolta monille matkustajille ja nyt paketteja joutuu myös hakemaan Kurikasta asti.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti

Oy Matkahuolto Ab:n palvelut siirtyivät keskiviikkona pois Kauhajoen Matkahuollon asiamieheltä Jari Kaari Oy:ltä.

– Jari Kaari Oy:n liiketoiminta loppuu. Päätös oli raskas tehdä. Syys-lokakuun vaihteessa irtisanoimme Matkahuollon kanssa tekemämme sopimuksen. Se olisi loppunut joka tapauksessa vuodenvaihteessa, teuvalainen Jari Kaari kertoi keskiviikkona Kauhajoki-lehdelle.

Pakettiasioissa asiakkaita tällä hetkellä palvelee Kurikassa Keskuspuistikolla sijaitseva Matkahuollon asiamiespaikka.

– Matkahuollolle on erittäin tärkeää palvella asiakkaita Kauhajoella, joten teemme koko ajan töitä uuden palvelupisteen löytämiseksi mahdollisimman pian. Neuvotteluita käydään parhaillaan ja olemme toiveikkaita, että palvelut pystytään lähiviikkoina palauttamaan Kauhajoelle, kertoi torstaina Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Ari Hurme.

Hän mainitsi, että asiamiestoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Matkahuollon työntekijöistä Tom Nygreniin. Vuosi sitten Jari Kaari harmitteli Kauhajoki-lehden jutussa sitä, kun Matkahuolto on siirtänyt pakettilähetyksiä yökuljetuksiin.

– Se on ihmeellistä, kun siis linja-autoyrittäjien omistama yritys lykkää tavaroita rekkoihin. Tuo on pääsyy sille, miksi meiltä loppui Porin vuoron ajaminen, Kaari totesi marraskuussa 2017.

Osakeyhtiön autoilla ajettiin viimeiset reittivuorot eli esimerkiksi Kauhajoki-Seinäjoki-bussivuorot keskiviikkona.

– Toiminimen (Taksi Jari Kaari) kautta toiminta jatkuu entiseen malliin, ja sen kautta ajetaan yksi Teuvan kouluvuoro sekä taksi-, matkatoimisto- ja tilausliikenneajoja, Kaari mainitsi.

Vaikutusta oppilasliikenteeseen

Kauhajoen kaupungin sivistysosaston hallinnon työntekijöistä koulukuljetuksista vastaa Anne Ketola.

– Kaupungin viimeksi tekemissä kilpailutuksissa Jari Kaari Oy ei voittanut yhtään sellaista vuoroa, joka ajetaan joka koulupäivä.

Muuttunut tilanne kuitenkin vaikuttaa oppilasliikenteeseen.

– Markkinaehtoisesti yrityksen ajamana on Hyypässä kiertänyt aamuisin yksi vuoro. Kun mennään kuntarajojen yli, on niistä reiteistä jotkut hankkinut ELY-keskus, kuten Jari Kaari on ajanut sellaisia Kauhajoelta Kurikan Jurvaan ja sieltä tänne. ELY-keskus ratkoo nyt noita reittiongelmia. Jotkut liikennöitsijät ajavat reittejä myös markkinaehtoisesti ilman yhteiskunnan tukea. Kaupunki on maksanut lippuja Jari Kaarelle, Ketola tarkensi.

– Jurvasta tullut vuoro on ajanut Hangaskylän kautta Aninkujaa pitkin keskustaan. Teuvalta aamulla tullut vuoro on kulkenut Luomankylän kautta. Keskustaan kello 8.45 saapuneella vuorolla on tullut oppilaita Kurikantien varrelta, Ketola jatkoi.

Kaupunki tiedottaa viikonloppuna Wilma-järjestelmän kautta asioista.

Lue koko juttu 19.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »