Etusivu » Uutiset
Uutiset / 20.11.2018 21:12

Black Friday- ja Kohti joulua -tapahtumat perjantaina

Yrittäjäyhdistys, kaupunki ja elinkeinotoimi ovat yhdessä mukana kauhajokisten yrittäjien yhteistempauksissa, joista kertoivat Linda Leinonen, Jaana Rinta-Valkama, Marko Loukko, Anssi Hautamäki, Juji Loukko ja Carita Latikka.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Kauhajokiset yrittäjät ovat yhdistäneet voimansa ja toteuttavat koko paikkakunnan yhteisen Black Friday -tapahtuman perjantaina. Innostus yhteisen tapahtuman järjestämiseen syntyi, kun kauppiaita, elinkeinotoimen ja kaupungin väkeä oli tutustumassa Huittisissa vastaavaan tapahtumaan.

Kaupoissa ja palvelualan yrityksissä on perjantaina monenlaisia tarjouksia ja useat kaupat ovat normaalia myöhempään auki. Kaupan alan yrittäjät esittivät toivomuksen, että kaupat olisivat auki ainakin klo 22 saakka. He myös suosittavat, että tulevasta viikonlopusta jouluun kaupat olisivat auki myös sunnuntaisin, jotta asiakkaat saataisiin pysähtymään Kauhajoelle eikä lähdettäisi muualle ostoksille.

– Toki jokainen tekee omien voimavarojensa mukaan. Tämä on kaikille vapaaehtoista, korostavat kaupunginjohtaja Linda Leinonen ja yrittäjien puheenjohtaja Jaana Rinta-Valkama.

Juji Loukko kertoo, että Loukko.com -myymälässä on perjantaina tarjouksia koko päivän tasatunnein. Samoin Citymarketissa, jossa konseptia toteutettiin jo vuosi sitten. Silloin viimeinen aukiolotunti klo 23-24 oli kauppias Anssi Hautamäen mukaan päivän vilkkain, olihan yön tarjouksena irtokarkit.

– Kesportilla tempaus kestää koko viikonlopun, kertoo Marko Loukko.

Kesportin myyntirekka on perjantaina Citymarketin pihassa ja siirtyy lauantaiksi Kesportin pihaan. Uimahallissa on hämärät uinnit klo 21 saakka. Lisäksi sarjakorteista on tarjouksia.

– Laaja kirjo kauppiaita on mukana, sanoo Juji Loukko.

Tukea ilmoitteluun

Linda Leinonen sanoo, että häntä jännitti, miten tempaukseen lähdetään mukaan. Kaupunki ja Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ovat apuna kokoamassa yrittäjiä yhteen. Elinkeinoasiamies Carita Latikka kertoo, että SEK tukee kauppiaita niin, että ilmoituksiin saa 35 prosentin tuen, yhteensä 3 500 euroa.

– Kaupan ala ei saa muita tukia, joten tämä on hyvä apu saada näkyvyyttä.

Kauppiaat ovat sopineet, että perjantaina tapahtuma ei jää yksittäiseksi, vaan jatkoa seuraa. Tarkoitus on Black Fridayn lisäksi pitää Kauppiaiden yö aina äitienpäivää edeltävänä perjantaina sekä syyskuun viimeisenä perjantaina.

– Tämän on tarkoitus olla kauppiaiden yhteistä, pitkäaikaista toimintaa, sanoo Hautamäki.

– Näin ensimmäisellä kerralla ei varmaan ole vielä tavoitettu kaikkia, mutta jos tämä onnistuu hyvin, on keväällä helpompi saada lisää yrityksiä mukaan, uskoo Juji Loukko.

Joulunavaus

Kauhajoen yrittäjillä on perjantaina alkuillasta Kohti joulua -joulunavaustapahtuma. Viime vuonna kokeiltu puurotarjoilu sai hyvän vastaanoton ja nyt puuroa on tarjolla Ojalan Pakarissa viidestä lähtien. Jouluvalot syttyvät keskustaan iltakuudelta. Joulupukki on tietenkin käymässä Korvatunturilta.

– Viime vuonna oli todella paljon ihmisiä liikkeellä. Jos jokin seura haluaa tulla vaikkapa myymään makkaraa, niin se käy, sanoo Rinta-Valkama.

Kaikki vakuuttavat, että tempaus ei ole mikään sisäpiirijuttu, vaan siihen voi tulla mukaan, vaikkei yrittäjäyhdistyksen jäsen olisikaan.

Kauhajoki kuuluu seutukaupunkiverkostoon, jonka elinkeinotoimen edustajat tapaavat toisiaan pari kertaa vuodessa. Tapaamisissa nostetaan esille paikkakuntien onnistuneita ja ei niin onnistuneita tapauksia. Huittisten Hullu yö on yksi onnistunut tapahtuma, jonka innoittamina kauhajokiset yritykset lähtivät suunnittelemaan omaa tempaustaan.

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus