Etusivu » Uutiset
Uutiset / 29.11.2018 19:17

Sulbana-konsernille uusi pääomistaja Saksasta

Sulbana-konsernilla on yksikkö Kauhajoen Aronkylässä.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Sveitsiläisen Sulbana-konsernin osake-enemmistö siirtyy ensi vuoden alussa saksalaiselle ALPMA-ryhmälle. Sveitsiläisyhtiö on erikoistunut meijeriteollisuudelle tehtäviin projekteihin. Yrityksen suomalainen tytäryhtiö on Sulbana Oy, jolla on toimitilat Aronkylässä. Kauhajoella yrityksen kirjoilla on tällä hetkellä 43 työntekijää.

Sulbana Oy:n toimitusjohtajan Mikko Koskelan mukaan suomalaisyhtiön omistus ei muutu, vaan se on edelleen osa sveitsiläistä emoyhtiötä. Emoyhtiön siirtyminen saksalaisomistukseen avaa uusia markkina-alueita ja kasvattaa yhtiön tuoterepertuaaria.

Aron teollisuuskeskuksessa tällä hetkellä toimiva yhtiö on varannut kaupungilta tontin oman teollisuushallin rakentamista varten. Koskelan mukaan hallihanke on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa, mutta rakentamisen aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon.

Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »