Etusivu » Uutiset
Uutiset / 29.11.2018 19:17

Sulbana-konsernille uusi pääomistaja Saksasta

Sulbana-konsernilla on yksikkö Kauhajoen Aronkylässä.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Sveitsiläisen Sulbana-konsernin osake-enemmistö siirtyy ensi vuoden alussa saksalaiselle ALPMA-ryhmälle. Sveitsiläisyhtiö on erikoistunut meijeriteollisuudelle tehtäviin projekteihin. Yrityksen suomalainen tytäryhtiö on Sulbana Oy, jolla on toimitilat Aronkylässä. Kauhajoella yrityksen kirjoilla on tällä hetkellä 43 työntekijää.

Sulbana Oy:n toimitusjohtajan Mikko Koskelan mukaan suomalaisyhtiön omistus ei muutu, vaan se on edelleen osa sveitsiläistä emoyhtiötä. Emoyhtiön siirtyminen saksalaisomistukseen avaa uusia markkina-alueita ja kasvattaa yhtiön tuoterepertuaaria.

Aron teollisuuskeskuksessa tällä hetkellä toimiva yhtiö on varannut kaupungilta tontin oman teollisuushallin rakentamista varten. Koskelan mukaan hallihanke on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa, mutta rakentamisen aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon.

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »