Etusivu » Uutiset
Uutiset / 30.11.2018 13:03

Tietokoneala on muuttunut rajusti 20 vuodessa

Aku Lähteenmäki ja Ilmo Kujansivu pyörittävät Datastoppi-liikettä.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Puhelin- ja tietokonekauppa muuttuu kovaa vauhtia. Sen tietävät Datastoppi-liikkeen yrittäjät Ilmo Kujansivu ja Aku Lähteenmäki. 20-vuotias yritys aloitti Puistotiellä Viihdestoppi-nimisenä ja silloin valikoimassa olivat vuokraelokuvat, irtokarkit ja musiikki. Puhelimet ja tietokoneet tulivat mukaan vasta muutaman vuoden kuluttua. Seitsemän vuotta sitten nimi muuttui ja paikkakin on nykyään S-marketin tiloissa.

– Vaikka tämä tila on hiukan pienempi kuin se entinen, sijainti on tosi hyvä. Tässä kulkee paljon ihmisiä, joiden on helppo poiketa kauppakäynnillään meilläkin, kertoo Ilmo Kujansivu.

Datastoppi on auki seitsemänä päivänä viikossa.

– Vaikka sunnuntain aukiolo on lyhyt, se on tehokas. Ensimmäinen tunti on yleensä kiireinen.

Datastopissa on myynnissä kaikkien isojen puhelinoperaattoreiden liittymiä. Aku Lähteenmäki sanoo, että on harvinaista, että yhdellä myyjällä on useita operaattoreita. Puhelimista eniten myydään Huaweita, Honoria ja Nokiaa.

Miehet kertovat, että monilla paikkakunnilla puhelimen oston yhteydessä veloitetaan laitteen asettamisesta käyttökuntoon.

– Meillä siitä ei veloiteta, Lähteenmäki sanoo.

Kovasti kilpailulla alalla tuottoa haetaankin erilaisilla lisäpalveluilla, sillä tuotteiden hintojen on oltava edullisia.

– Kilpailu on muuttunut niin, että nykyään kaikki myyjät tietävät toistensa hinnat ja tarjoukset, kun ne ovat netissä nähtävinä, kertoo Lähteenmäki.

Eri puhelinten hinnat vaihtelevat alle 200 eurosta noin puoleentoista tuhanteen euroon.

– Suurin ero eri hintaluokan puhelimissa on kamerassa, sanoo Ilmo Kujansivu.

Lue yrittäjien ajatuksista ja yrityksestä enemmän 30.11.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »