Etusivu » Uutiset
Uutiset / 05.12.2018 08:28

Lakki tuli jatko-opintojen lomassa

Ylioppilaaksi kirjoittanut Julia Pohjola opiskelee Seinäjoella restonomiksi.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Julia Pohjola on yksi Kauhajoen lukion syksyn ylioppilaista. Hän suoritti lukion kolmessa ja puolessa vuodessa ja kirjoitti kolmessa erässä kaikkiaan kuusi ainetta.

– Viime syksynä kirjoitin ruotsin ja terveystiedon. Tänä keväänä olivat vuorossa englanti, äidinkieli, lyhyt matikka ja yhteiskuntaoppi.

Kaikki aineet eivät läpäisseet Ylioppilaslautakunnan seulaa, joten Pohjola kirjoitti tänä syksynä englannin, äidinkielen, matematiikan ja terveystiedon uudelleen, jotta sai arvosanat korotettua. Ylioppilaslakkikin tuli hankittua oman ikäluokan yhteistilauksessa jo keväällä.

– Ihan hyvät arvosanat tuli, vaikka pisteet hiukan laskivatkin lähtötilanteesta, nuori nainen sanoo.

Hän kertoo keväällä jännittäneensä kirjoituksia niin, että jännitys haittasi yöuniakin. Sellaista ei nyt syksyllä ilmennyt. Ylioppilaskokeiden suoritusajan kuusi tuntia hän kertoo käyttäneensä kokonaan.

– Äidinkielen kokeessa aika oli loppua kesken.

Julia Pohjola ei vierasta työntekoa, sillä hän aloitti restonomiopinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa jo syksyllä, vaikka kirjoitukset olivat vielä edessä. Hän asuu nyt Seinäjoella.

– Lukio oli vähän niin kuin välivaihe, hän sanoo ja jatkaa, ettei vieläkään tiedä, mikä hänestä isona tulee.

Kauhajoen lukiota Pohjola pitää hyvänä kouluna.

Lue lisää Julia Pohjolan ajatuksista 5.12.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus