Etusivu » Uutiset
Uutiset / 05.12.2018 08:28

Lakki tuli jatko-opintojen lomassa

Ylioppilaaksi kirjoittanut Julia Pohjola opiskelee Seinäjoella restonomiksi.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Julia Pohjola on yksi Kauhajoen lukion syksyn ylioppilaista. Hän suoritti lukion kolmessa ja puolessa vuodessa ja kirjoitti kolmessa erässä kaikkiaan kuusi ainetta.

– Viime syksynä kirjoitin ruotsin ja terveystiedon. Tänä keväänä olivat vuorossa englanti, äidinkieli, lyhyt matikka ja yhteiskuntaoppi.

Kaikki aineet eivät läpäisseet Ylioppilaslautakunnan seulaa, joten Pohjola kirjoitti tänä syksynä englannin, äidinkielen, matematiikan ja terveystiedon uudelleen, jotta sai arvosanat korotettua. Ylioppilaslakkikin tuli hankittua oman ikäluokan yhteistilauksessa jo keväällä.

– Ihan hyvät arvosanat tuli, vaikka pisteet hiukan laskivatkin lähtötilanteesta, nuori nainen sanoo.

Hän kertoo keväällä jännittäneensä kirjoituksia niin, että jännitys haittasi yöuniakin. Sellaista ei nyt syksyllä ilmennyt. Ylioppilaskokeiden suoritusajan kuusi tuntia hän kertoo käyttäneensä kokonaan.

– Äidinkielen kokeessa aika oli loppua kesken.

Julia Pohjola ei vierasta työntekoa, sillä hän aloitti restonomiopinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa jo syksyllä, vaikka kirjoitukset olivat vielä edessä. Hän asuu nyt Seinäjoella.

– Lukio oli vähän niin kuin välivaihe, hän sanoo ja jatkaa, ettei vieläkään tiedä, mikä hänestä isona tulee.

Kauhajoen lukiota Pohjola pitää hyvänä kouluna.

Lue lisää Julia Pohjolan ajatuksista 5.12.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »