Etusivu » Uutiset
Uutiset / 05.12.2018 08:28

Lakki tuli jatko-opintojen lomassa

Ylioppilaaksi kirjoittanut Julia Pohjola opiskelee Seinäjoella restonomiksi.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Julia Pohjola on yksi Kauhajoen lukion syksyn ylioppilaista. Hän suoritti lukion kolmessa ja puolessa vuodessa ja kirjoitti kolmessa erässä kaikkiaan kuusi ainetta.

– Viime syksynä kirjoitin ruotsin ja terveystiedon. Tänä keväänä olivat vuorossa englanti, äidinkieli, lyhyt matikka ja yhteiskuntaoppi.

Kaikki aineet eivät läpäisseet Ylioppilaslautakunnan seulaa, joten Pohjola kirjoitti tänä syksynä englannin, äidinkielen, matematiikan ja terveystiedon uudelleen, jotta sai arvosanat korotettua. Ylioppilaslakkikin tuli hankittua oman ikäluokan yhteistilauksessa jo keväällä.

– Ihan hyvät arvosanat tuli, vaikka pisteet hiukan laskivatkin lähtötilanteesta, nuori nainen sanoo.

Hän kertoo keväällä jännittäneensä kirjoituksia niin, että jännitys haittasi yöuniakin. Sellaista ei nyt syksyllä ilmennyt. Ylioppilaskokeiden suoritusajan kuusi tuntia hän kertoo käyttäneensä kokonaan.

– Äidinkielen kokeessa aika oli loppua kesken.

Julia Pohjola ei vierasta työntekoa, sillä hän aloitti restonomiopinnot Seinäjoen ammattikorkeakoulussa jo syksyllä, vaikka kirjoitukset olivat vielä edessä. Hän asuu nyt Seinäjoella.

– Lukio oli vähän niin kuin välivaihe, hän sanoo ja jatkaa, ettei vieläkään tiedä, mikä hänestä isona tulee.

Kauhajoen lukiota Pohjola pitää hyvänä kouluna.

Lue lisää Julia Pohjolan ajatuksista 5.12.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »