Etusivu » Uutiset
Uutiset / 27.12.2018 15:19

Leijonanaisilta lahjoitus diakoniatyölle

Eija Mäki-Filppula, Liisa Nummijoki, Anna-Kaisa Heikkilä, Heli Laitakari, Marjo Nuuttila, Elina Panula-Lehto ja Maija Ketola keskustelivat diakoniatyöstä ja ihmisten avuntarpeesta.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Kauhajoen leijonanaiset eli LC Kauhajoki/Katrilli lahjoitti keskiviikkona 2 000 euroa Kauhajoen seurakunnan diakoniatyölle. Klubin presidentin Marjo Nuuttilan mukaan yhdistyksessä mietittiin, millaista toimintaa he haluavat paikkakunnalla tukea ja diakoniatyö nousi listan alkupäähän.

– Siksi luovutamme lahjashekin käytettäväksi perheiden, lasten, nuorten ja ikäihmisten hyväksi, hän sanoi luovuttaessaan lahjoitusta.

Nuuttilan kanssa lahjaa olivat luovuttamassa klubin pisnestoimikunnan jäsenet eli Eija Mäki-Filppula, Maija Ketola, Liisa Nummijoki ja Elina Panula-Lehto. Klubin väki on kerännyt lahjoitusvaroja myymällä Kauhajoki-teemaisia tarjottimia, mukeja ja kasseja. Kauhajoki-sarja sai alkunsa vuonna 2014, jolloin kahteen tarjottimeen ikuistettiin Katri Lehtisen tekeminä grafiikkatöinä kaupungin historiallisia ja arkkitehtien suunnittelemia rakennuksia.

Katrillin väen lahjoituksen vastaanottivat seurakunnan diakoniatyöntekijät Anna-Kaisa Heikkilä ja Heli Laitakari. Diakoniatyöntekijöiden mukaan lahjoitus tulee tarpeeseen. Diakoniatyö auttaa ihmisiä ympäri vuoden, mutta joulun aikana avun tarve usein korostuu.

– Kauhajoella on tänä jouluna jaettu apua 240 kotiin. Olemme kuulleet ja kohdanneet monenlaisia elämäntarinoita ja -tilanteita. Ihmisillä on tänään tiukkaa, usein rahat riittävät juuri arkeen, mutta ei mihinkään ylimääräiseen, he kertoivat.

Juttu on alunperin julkaistu 21.12.2018 ilmestyneessä Kauhajoki-lehdessä!

Pääkirjoitus / 15.05.2019 22:31

Euroopan parlamentin jäsenten vaalit alkavat tänään. EU-parlamenttiin valitaan Suomesta kolmetoista euroedustajaa viisivuotiskaudeksi 2019-24. Vaalipiirinä on koko Suomi.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »