Etusivu » Uutiset
Uutiset / 27.12.2018 15:19

Leijonanaisilta lahjoitus diakoniatyölle

Eija Mäki-Filppula, Liisa Nummijoki, Anna-Kaisa Heikkilä, Heli Laitakari, Marjo Nuuttila, Elina Panula-Lehto ja Maija Ketola keskustelivat diakoniatyöstä ja ihmisten avuntarpeesta.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Kauhajoen leijonanaiset eli LC Kauhajoki/Katrilli lahjoitti keskiviikkona 2 000 euroa Kauhajoen seurakunnan diakoniatyölle. Klubin presidentin Marjo Nuuttilan mukaan yhdistyksessä mietittiin, millaista toimintaa he haluavat paikkakunnalla tukea ja diakoniatyö nousi listan alkupäähän.

– Siksi luovutamme lahjashekin käytettäväksi perheiden, lasten, nuorten ja ikäihmisten hyväksi, hän sanoi luovuttaessaan lahjoitusta.

Nuuttilan kanssa lahjaa olivat luovuttamassa klubin pisnestoimikunnan jäsenet eli Eija Mäki-Filppula, Maija Ketola, Liisa Nummijoki ja Elina Panula-Lehto. Klubin väki on kerännyt lahjoitusvaroja myymällä Kauhajoki-teemaisia tarjottimia, mukeja ja kasseja. Kauhajoki-sarja sai alkunsa vuonna 2014, jolloin kahteen tarjottimeen ikuistettiin Katri Lehtisen tekeminä grafiikkatöinä kaupungin historiallisia ja arkkitehtien suunnittelemia rakennuksia.

Katrillin väen lahjoituksen vastaanottivat seurakunnan diakoniatyöntekijät Anna-Kaisa Heikkilä ja Heli Laitakari. Diakoniatyöntekijöiden mukaan lahjoitus tulee tarpeeseen. Diakoniatyö auttaa ihmisiä ympäri vuoden, mutta joulun aikana avun tarve usein korostuu.

– Kauhajoella on tänä jouluna jaettu apua 240 kotiin. Olemme kuulleet ja kohdanneet monenlaisia elämäntarinoita ja -tilanteita. Ihmisillä on tänään tiukkaa, usein rahat riittävät juuri arkeen, mutta ei mihinkään ylimääräiseen, he kertoivat.

Juttu on alunperin julkaistu 21.12.2018 ilmestyneessä Kauhajoki-lehdessä!

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »