Etusivu » Uutiset
Uutiset / 27.12.2018 15:19

Leijonanaisilta lahjoitus diakoniatyölle

Eija Mäki-Filppula, Liisa Nummijoki, Anna-Kaisa Heikkilä, Heli Laitakari, Marjo Nuuttila, Elina Panula-Lehto ja Maija Ketola keskustelivat diakoniatyöstä ja ihmisten avuntarpeesta.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Kauhajoen leijonanaiset eli LC Kauhajoki/Katrilli lahjoitti keskiviikkona 2 000 euroa Kauhajoen seurakunnan diakoniatyölle. Klubin presidentin Marjo Nuuttilan mukaan yhdistyksessä mietittiin, millaista toimintaa he haluavat paikkakunnalla tukea ja diakoniatyö nousi listan alkupäähän.

– Siksi luovutamme lahjashekin käytettäväksi perheiden, lasten, nuorten ja ikäihmisten hyväksi, hän sanoi luovuttaessaan lahjoitusta.

Nuuttilan kanssa lahjaa olivat luovuttamassa klubin pisnestoimikunnan jäsenet eli Eija Mäki-Filppula, Maija Ketola, Liisa Nummijoki ja Elina Panula-Lehto. Klubin väki on kerännyt lahjoitusvaroja myymällä Kauhajoki-teemaisia tarjottimia, mukeja ja kasseja. Kauhajoki-sarja sai alkunsa vuonna 2014, jolloin kahteen tarjottimeen ikuistettiin Katri Lehtisen tekeminä grafiikkatöinä kaupungin historiallisia ja arkkitehtien suunnittelemia rakennuksia.

Katrillin väen lahjoituksen vastaanottivat seurakunnan diakoniatyöntekijät Anna-Kaisa Heikkilä ja Heli Laitakari. Diakoniatyöntekijöiden mukaan lahjoitus tulee tarpeeseen. Diakoniatyö auttaa ihmisiä ympäri vuoden, mutta joulun aikana avun tarve usein korostuu.

– Kauhajoella on tänä jouluna jaettu apua 240 kotiin. Olemme kuulleet ja kohdanneet monenlaisia elämäntarinoita ja -tilanteita. Ihmisillä on tänään tiukkaa, usein rahat riittävät juuri arkeen, mutta ei mihinkään ylimääräiseen, he kertoivat.

Juttu on alunperin julkaistu 21.12.2018 ilmestyneessä Kauhajoki-lehdessä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 28.12.2018 09:25

Uusi vuosi kurkistelee neljän päivän päässä. Vanhan vuoden sanat, teot ja tapahtumat painuvat ensi maanantai-iltana muistoiksi elämän kirjaan. Samalla edessä on uusi ja puhdas kirja, jota voi ryhtyä täyttämään elämän ja yhteisön eteen tuomilla uusilla tuulilla.

Lue lisää »

Blogi