Etusivu » Uutiset
Uutiset / 16.01.2019 14:13

Kauhajoen Yrittäjät SY:n vaikuttajafinaalissa

Kauhajoen Yrittäjät on valittu SY:n Vuoden vaikuttaja -kategorian finaaliin. Yrittäjäyhdistys järjesti viime viikon tiistaina yrittäjien aamukahvit yhdessä Seinäjoen ammattikorkeakoulun maakuntakorkeakoulun kanssa. Kahvi-isäntänä oli silloin Kauhajoen kaupunki. Kuva: Tuomas Koivuniemi.

Kauhajoki-lehti

Suomen Yrittäjät ry:llä on lähes 400 paikallisyhdistystä. Suomen Yrittäjät (SY) palkitsee Helsingissä helmikuun alussa Vaikuttajafoorumissa paikallisyhdistyksiä seitsemässä eri kategoriassa ja vuoden toimialajärjestön. Jokaisen kategorian finaaliin on valittu viisi parasta.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien alueella on 30 paikallisyhdistystä, joista Vuoden paikallisyhdistys –finalisteja on kolme. Yksi näistä on Kauhajoen Yrittäjät, joka on mukana Vuoden vaikuttaja 2018 -kategorian finaalissa.

Vuoden vaikuttajana palkitaan yhdistys, joka on vaikuttumistyöllään parantanut jäsenyritysten toimintaympäristöä. Kauhajoen Yrittäjät on saanut vaikuttamisellaan aikaan useita positiivisia muutoksia, sillä esimerkiksi yritysten osaamiskartoitukset auttavat niitä ennakoimaan työvoiman kohtaanto-ongelmaa. Kauhajoella on osallistuttu valtakunnalliseen koulutuspoliittiseen vaikuttamiseen. Yhdistys on myötävaikuttanut myös kauppiastiimin syntymiseen. Perusteluiden mukaan yritysvaikutusten arviointi on otettu Kauhajoella pysyväksi toimintatavaksi ja kunnan hankintapolitiikka on muuttunut yritysystävällisemmäksi siten, että hankinnat jaetaan yhä pienempiin osiin.

Lue aiheesta lisää 16.1.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »