Etusivu » Uutiset
Uutiset / 19.02.2019 15:12

Haaveissa kunnon tanssisali

Baletin harrastajat kaipaisivat kunnollista harjoittelutilaa.

Reetta Pitkäkoski, teksti ja kuva

Yhtäaikaiset remontit useissa Kauhajoen liikuntasaleissa on asettanut omat hankaluutensa saleja käyttäville harrastajaryhmille. Erityisen hankalaan asemaan ovat joutuneet Miloff Tanssiopiston tanssijat, joiden ryhmät harjoittelevat Kauhajoella torstaisin. Miloff tarjoaa tanssitaiteen perusopetusta Seinäjoella ja Kauhajoella. Kauhajoella järjestetään balettitunteja neljälle lasten ryhmälle sekä yhdelle aikuisryhmälle.

– Olemme toimineet Kauhajoella jo monta vuotta. Tunnit on pidetty Räimiskän salissa, mikä on soveltunut käyttöömme hyvin. Nyt remontin vuoksi olemme joutuneet siirtymään muualle, kertoo baletinopettaja Riikka Hyvärinen.

Puuttuvat tangot

Viime syksynä balettitunnit aloitettiin Kansalaisopiston salissa, josta siirryttiin ensin Sanssin kouluun ja sieltä Suupohja-saliin. Hyvärisen mukaan Suupohja-salissa harjoittelu on ongelmallista, sillä sali ei ole liikuntaa varten suunniteltu tila. Tanssisalilla pitäisi olla tanssimatto tai puulattia. Suupohja-salissa on kova betonilattia, jossa on useita pistorasialuukkuja keskellä lattiaa. Tunteja varten lattialle rullataan matot.

– Kooltaan tila vielä riittää, mutta eihän tätä tanssimista varten ole suunniteltu. Pienten lasten kohdalla mietin, onko hyppiminen betonilattialla heidän jaloilleen hyväksi. Siksi yritän tunneilla välttää hyppimistä, Hyvärinen toteaa.

Lattiaakin suurempina puutteina Hyvärinen pitää sitä, että nykyisestä harjoitustilasta puuttuu peilit ja tangot, mitkä ovat balettitunneilla erittäin tärkeitä.

– Tankojen puuttuminen tarkoittaa sitä, että tuntien sisältöjä pitää muuttaa. Esimerkiksi aikuisten kanssa emme pysty tekemään tankovenytyksiä ollenkaan. Lasten kanssa kärkitossuilla harjoittelu on vaikeaa, sillä siinä tarvitaan hyvä tuki tangosta. Tässä salissa ainoastaan katsomon portaista löytyy kaiteet, mutta ei portaikossa pysty harjoitella, hän selittää.

Lue aiheesta lisää 12.2.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus