Etusivu » Uutiset
Uutiset / 22.03.2019 10:31

Kansanedustajaehdokkaat lukiolaisten tentissä

Lukiolaisten vaalitentissä kansanedustajaehdokkaista paikalla olivat Noora Knaapila (Vasemmistoliitto), Matias Mäkynen (SDP), Mikko Jokipii (Vihreät), Lasse Hautala (Keskusta), Leena Kurikka (Perussuomalaiset) ja Riitta Maunula-Craycroft (Kokoomus).

Reetta Pitkäkoski, teksti ja kuva

Lukiolaiset järjestivät eduskuntavaaliehdokkaille oman vaalitenttinsä. Keskiviikkona pidetyssä tilaisuudessa ehdokkaista paikalla olivat Noora Knaapila (Vasemmistoliitto), Matias Mäkynen (SDP), Mikko Jokipii (Vihreät), Lasse Hautala (Keskusta), Leena Kurikka (Perussuomalaiset) ja Riitta Maunula-Craycroft (Kokoomus).

Opiskelijat olivat miettineet valmiiksi kysymyksiä, joita halusivat ehdokkaille esittää. Keskusteluissa esiin nousivat muun muassa maahanmuutto ja sote sekä ilmasto- ja koulutusasiat.

Ilmastonmuutos. Ensimmäisenä nuoret nostivat esiin huolensa ilmastonmuutoksesta ja kysyivät ehdokkailta heidän suhtautumistaan asiaan. Knaapila, Mäkynen ja Maunula-Craycroft olivat sitä mieltä, että Suomi on sitoutunut EU:n ilmastotavoitteisiin ja toimii jo nyt esimerkkinä muille maille ilmastoasioissa. Knaapilan mukaan yhteiskuntaa tulisi rakentaa niin, että myös köyhillä olisi mahdollisuus tehdä eettisiä valintoja. Mäkynen näki, että Suomen tulevaa EU-puheenjohtajakautta tulisi hyödyntää siihen, että saadaan kaikki maat sitoutumaan päästöjen vähentämiseen.

Keskustelua käytiin myös yksityisautoilun vähentämisestä. Knaapila, Kurikka ja Hautala painottivat, että yksityisautoilua ei tulisi kieltää, sillä maaseudulla auto on monille välttämätön.

– En pidä siitä, että autoilijoita syyllistetään. Maaseudulla, kun ei ole joukkoliikennemahdollisuuksia, auto on ihmisille välttämätön kulkuneuvo, Hautala totesi.

Opiskelijat kysyivät ehdokkailta, miten toisen asteen ja korkean asteen koulutuksessa turvataan alueellinen tasa-arvo. Kaikki näkivät tärkeänä sen, että toisen asteen koulutusta olisi tarjolla joka kunnassa, että nuori voisi käydä koulua kotoaan. Maunula-Craycroftin mukaan Kauhajoella ollaan onnellisessa asemassa, kun paikkakunnalla toimii lukio ja Suupohjan ammatti-instituutti. Niistä pitää pitää kiinni.

– Toisen asteen koulutus pitää pitää Kauhajoella hengissä. Meidän pitää keksiä uusia koulutusaloja, vastata kilpailuun sekä työelämän tarpeisiin, hän lausui.

Lue ehdokkaiden näkemyksistä lisää 22.3.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus