Etusivu » Uutiset
Uutiset / 02.04.2019 15:16

Kolmen hengen yritys maalaa mitä vain

Kalustemaalaus Osmo Oy:n palveluihin kuuluu kaikenlainen pintakäsittely ja pienimuotoinen keittiöremontointi. Hiontapöydän ääressä ovat yrittäjä Pasi Osmo (oikealla) ja yrityksessä hänen kanssaan työskentelevä Panu Osmo.

Reetta Pitkäkoski, teksti ja kuva

Kauhajoella toimiva Kalustemaalaus Osmo Oy on perustettu vuonna 1993. Toiminta alkoi ensin Hyypässä, josta yritys muutti parin vuoden päästä nykyisiin tiloihinsa Panulan teollisuusalueelle Puusepäntielle. Yrittäjä Pasi Osmon lisäksi yrityksessä työskentelee hänen vaimonsa Nina sekä serkkunsa Panu Osmo.

– Palveluihimme kuuluu kaikenlainen pintakäsittely. Esimerkiksi keittiökaappien ovia maalaamme paljon sekä yrityksille että yksityisille asiakkaille. Toki maalaamme myös tuoleja ja pöytiä, oikeastaan kaikkea, missä maalin saa pysymään, Pasi Osmo kertoo.

Keittiöfirmat ahtaalle

Yrityksen alkuaikoina Osmo teki maalaushommia pääasiassa huonekalutehtaille ja keittiöfirmoille. Pikkuhiljaa yksityisasiakkaiden määrä alkoi kasvaa.

– Kyselyjä alkoi tulla enemmän yksityisiltäkin. Nykyään voi sanoa, että noin puolet asiakkaistamme on yrityksiä ja puolet yksityisiä.

Samalla, kun yksityisten asiakkaiden määrä kasvoi, yritysasiakkaiden määrä pieneni. Osmon mukaan siihen vaikutti koko alan kehitys.

– Yrityksemme alkuaikoina pieniä keittiöfirmoja oli paljon, joten töitä riitti. Sitten tuli valmistalotehtaat, jotka tekivät diilejä isojen keittiöfirmojen kanssa. Se ajoi pienet, paikalliset keittiöfirmat ahtaalle ja moni joutui lopettamaan. Se näkyi tietenkin myös meille.

Lue koko juttu 28.3.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus