Etusivu » Uutiset
Uutiset / 20.04.2019 08:30

Leipominen on Piia Tellan mieliharrastus

Piia Tella sanoo, että hän leipoo tilauksesta myös ystäville ja perheelle. Viime vuonna hän osallistui Teuvan kunnan järjestämään Teuva 150-leivoskilpailuun ja voitti sen.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Piia Tella harrastaa leipomista. Eikä minkä tahansa käntyn tekoa, vaan upeiden, näpertelyä vaativien yksityiskohtien koristamien kakkujen ja pikkuleipien tekemistä. Tella kertoo olleensa äitinsä mukana leipomisessa jo pikkutytöstä.

– Opettelu oli sen takia helppoa, hän myöntää.

Toki hän on opiskellut suurtalouskokiksi ennen nykyistä terveystarkastajan ammattiaan. Piian jutut -leivontablogia hän on pitänyt vuodesta 2010.

– Tykkään käyttää paljon marjoja leivonnaisissa ja teen itse hillot kakkuihin.

Haastattelupäiväksi hän on valmistanut monen värisiä ja kokoisia pikkuleipiä.

– Aiemmin kotimaisissa leivontakaupoissa oli huonosti muotteja, mutta nyt niitä saa jo paremmin. Harvoin teen normaalia pikkuleipätaikinaa, vaan maustan sitä erilaisilla valmiilla aromipastoilla; esimerkiksi mango- tai mansikkapastalla. Pikkuleipien pintaan laitetaan sokerimassaa tai pikeeriä, jota voi värjätä.

Piia Tella sanoo, että hän leipoo tilauksesta myös ystäville ja perheelle. Viime vuonna hän osallistui Teuvan kunnan järjestämään Teuva 150-leivoskilpailuun ja voitti sen.

– Olen joskus miettinyt kokonaan leipuriksi siirtymistä, mutta täällä se ei ehkä kannattaisi omana yrityksenä. Paras olisi, jos pääsisi jollekin toiselle leipomaan ja vaikka samalla tekemään omavalvontaan liiittyvää työtä.

Lue Piia Tellan harrastuksesta enemmän 17.4.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus