Etusivu » Uutiset
Uutiset / 03.05.2019 12:51

Suolakankaan tuulivoimalat valmistuvat ensi vuonna

Suolakankaalle nousee yhdeksän tuulivoimalaa.

Tuomas Koivuniemi, teksti

Megatuuli Oy on viritellyt tuulivoimapuistoa Kauhajoella vuodesta 2011 lähtien. Yhdeksän tuulimyllyn puistohanke on nytkähtämässä konkreettisesti eteenpäin, sillä yhtiö kertoi tänään (3.5.2019) brittiläisen Octopus Energy Investmentin ja ranskalaisen Valoremin tehneen investointipäätökset Vöyrinkangas Wind Farm Oy:n osalta. Vöyrinkangas Wind Farm on Suolakankaan tuulivoimapuiston operointia varten vuonna 2013 perustettu osakeyhtiö.

Hankeyhtiö Megatuulen toimitusjohtaja Lauri Lammivaara kertoo Kauhajoki-lehdelle, että tuulivoimalapuiston rakennustyöt on tarkoitus aloittaa lähiaikoina muun muassa maan- ja tienrakennustöillä. Voimalat on jo tilattu ja niiden on tarkoitus olla sähköntuotantokunnossa ensi vuoden loppuun mennessä. Megatuulen mukaan Kauhajoella toteutettava Suolakankaan sekä naapurikuntien Teuvan ja Kurikan alueilla toteutettava Saunamaan kahdeksan voimalan hanke rakennetaan ja ne operoivat markkinaehtoisesti eli ilman valtion tukea.

Lue aiheesta lisää Kauhajoki-lehdestä ensi viikolla!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus