Etusivu » Uutiset
Uutiset / 06.06.2019 14:22

Hirvenvasan pelastusoperaatio turvenevalla Kauhajoella

Pieni vasa oli suuressa pinteessä yli kaksi metriä syvässä ojassa. Ilman ihmisiä, kohtalo olisi voinut olla kovin synkkä.

Eilen Harrinkankaan Lähdesnevalla putosi pieni hirvenvasa turvenevan ojaan, eikä päässyt ilman ihmisten apua sieltä pois. Tilanteesta teki haastavan hirviemo, joka ei ymmärtänyt miesten yrittävän auttaa pienokaista. Vasan putoamisen huomasi nevalla työskennellyt Kalevi Latvaniemi.

– Olin kääntelemässä turvetta, kun huomasin hirven pyörivän jonkin pienemmän ympärillä noin 500 metrin päässä. Ihmettelin, että mitä se oikein tekee - onko siellä susi vai mikä siellä on. Sitten emä loikkasi metsän puolelle ja näin, että vasa menee perässä ja yhtäkkiä vasa vain katosi, Latvaniemi kuvaili tapahtumaa.

Mies lähti tarkistamaan tilannetta ja huomasi vasan pudonneen yli kaksi metriä syvään ojaan. Vasa juoksi hädissään ojassa edestakaisin.

– Yritin mennä katsomaan, voinko auttaa vasaa, mutta emä alkoi hyökkäillä kohti. Lähimmillään se tuli noin kymmeneen metriin, murahteli vihaisesti ja kuopi etujaloillaan niin, että turve lenteli. Soitin poikani Kai Latvaniemen sekä Pasi Tulensalon Päntäneen metsästysseurasta avuksi. Odotin ihan hiljaa paikoillani, niin vasa rauhoittui ja emä odotti metsän puolella, mies kertoi.

Vasan pelastusoperaatio kokonaisuudessaan keskiviikkona 12.6. ilmestyvässä Kauhajoki-lehdessä.

Erja Pekkala

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus